moj priateľ....
- dusiander2
Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.
- St
- Získaných poďakovaní 14
nik neabstinuje sam sam od seba a sam to nezvladol este nik ja tiey takeho nepoznam.
- woland
- Získaných poďakovaní 11
takých, ktorí abstinujú bez liečenia, je veľmi málo, ja viem len o jednom, čo to o sebe hovorí, je to Lemog, a drží sa zatiaľ pol roka. V každom prípade mi logika hovorí, že po absolvovaní ústavného liečenia je väčšia šanca.
Aj preto lebo tam je hráč pod sústavnou kontrolou aj sebakontrolou, ale aj preto, že takých nás je na tomto serveri väčšina. S liečením je to veľmi ťažké, ale bez liečenia je to určite ešte oveľa ťažšie...
- 7sisa7
- Získaných poďakovaní 0
- 7sisa7
- Získaných poďakovaní 0
- dusiander2
je to individualne a rozhodujuca je suhra ošetrujucej psychologičky s poisťovňou a danou psychiatrickou liečebňou s ktorou ona participuje, alebo ako jej to uklada dohoda s jej zriaďovateľom. Sisa ,jedna otazka ohľadom teba . Dohodla si si aj ty s pani psychologičkou termin?
- St
- 7sisa7
- Získaných poďakovaní 0
- St
Cakanie na liecenie je individualne zalezi ci je volne miesto. Nech si vybavi potrebne tlaciva zajedna termin v liecebni a nech trpeylivo caka. Kam sa ponahla nech spomali.
- 7sisa7
- Získaných poďakovaní 0
- dusiander2
každych 10 000 miľ sa začina pod našimi nohami a začiatok cesty k trvalej abstinencii tvojho priateľa tiež! Je to na ňnom a po konzultacii s psychologičkou to plati teraz dva krat viac . Ty si si tiež potvrdila to,čo si už vedela a teraz su na rade len činy v podobe prvych drobnych krôčikov a to vas obidvoch. Netreba o tom už len rozpravať.ale treba konečne slova a dohody premieňať na činy ......
- 7sisa7
- Získaných poďakovaní 0
- 7sisa7
- Získaných poďakovaní 0
- 7sisa7
- Získaných poďakovaní 0
- dusiander2
A riešenie? jedine možne vidim ostať sama,kvôli synovi kvôli sebe!
Riešenie som nechala na ňom....
Tvoja nerozhodnosť ,alebo strach zo samoty musiš CHCIEŤ prekonať ,lebo inač budeš v začarovanom kruhu neistôt,ne spanku,spomienok a vybavovania si scen so životom priateľa . A ty sa už nemôžeš vraciať naspäť ,ale musiš isť s čistou hlavou a viziou v pred!!! Ale pokiaľ si,, nevyčistiš hlavu ´´ a nevyhadžeš z nej všetko nepotrebne a čo už v buducnosti potrebovať nebudeš,tak sa len veľmi ťažko budeš posuvať v pred.
Sisa a na čo ste vlastne v sobotu prišli a po sedeni u psychologičky tiež? Ake stanovisko k tymto diskusiam zaujal tvoj priateľ? Ake je jeho definitivne rozhodnutie ? Chce byť zdravim ,alebo jeho predsudky a strach zo straty prace a financii ,ktore potrebuje na splacanie pôžičiek ešte vždy vyhravaju nad nim samotnym ale aj nad jeho zdravim ?! Alebo .čo ti vravi a aky je jeho postoj nad možnou stratou teba ,ako osoby ktoru iste miluje a ma rad??? A čo na to tvoj syn,ktory je naň už naviazany a iste aj citovo ,čo on na to???
Sisa ,rozmyšľali ste aj o mojom navrhu an konzultaciu so zamestnavateľom priateľa ,alebo ste to hneď zavrhli ? V tejto chvili by som ti poradil osamostatniť sa nechať to ,,dozrieť´´ u každeho z vas v samote . Ty sa tak môžeš uspešne vyhnuť priateľovej pripadnej recidive a ďalšej straty dôvery a on bude mať veľku motivaciu dokazať ti ,že to so svojim zdravim ale aj tebou mysli važne . Ja si myslim ,že ste už obidvaja z priateľovej choroby unaveni a potrebujete jeden aj druhy ,,vypnuť´´ poukladať si to v kľude v hlavach a čakať ako sa situacia a to hlavne s pričinenim priateľa vyvinie ...