Som hrac
- Margas34
- Autor témy
- Získaných poďakovaní 0
Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.
- dusiander2
toto mi nepiš ani zo srandy!!! A opäť len tvoja iracionalizacia a žiadna uprimnosť a ani odpoveď !!! Zahraničie ,Amerika -New York,alebo čo! Deti ,rozpraval si snimi ,alebo nie???Atď. , to ty si takto predstavuješ aj spolupracu s lekarom -psychologom ,alebo aj takto konať na liečeni??? Veď ťa tam spoluliečiaci roznesu na terapiach na prach!!!!! Margas ,ja tie informacie nepotrebujem absolutne vedieť a ani nijako zneuživať ,ale viem čo sa v tebe deje keď sa oslobodzuješ a hovoriš konečne pravdu !!! Rozumieš tomu ?! Margas zapametaj si že ty v živote pri tvojej liečbe neoklameš žiadneho lekara a ani psychoterapeuta ,ale vždy len sam seba !!!! A to myslim smrtelne važne a pokiaľ sa budeš k sebe a tvojej chorobe takymto spôsobom,tak rataj ,že pretečie ešte strašne veľa vody v Dunaji dokedy najdeš len cesičku k ceste k trvalej abstinencii!!! Ja sa ti snažim pomôcť približiť cestičku k ceste už tu a teraz ,čo ty na to ?! A ty furt len to tvoje ,až keď pridem domov ,prečo!!!! Skus mi odpovedať aspoň na tuto otazku. Prečo som sa ťa pytal na telefonat ohľadom tvojho priateľa a hovoru o dohode tvojho dlhu voči nemu ............???
- Margas34
- Autor témy
- Získaných poďakovaní 0
- dusiander2
...tak nič nemôžem robiť ,len tu hľadať pomoc....!!! Vieš koľko činnosti si mohol len dnes v sebe naštartovať a tak sa približiť k ceste po ktorej budeš kračať k trvalej abstinencii??? Spravil si si dialektiku PRAVDY o tebe ako zavislom ? Alebo napisal si si aspoň plan na zajtra ,ktreho sa budeš držať a budeš ho CHCIEŤ splniť do poslednej bodky? Alebo .čo si spravil na zamedzenie minutia poslednej vyplaty ,aby si neprišiel domov opäť na prazdno. Zavolal si najlepšiemu priateľovi a informoval ho o tvojom rozhodnuti a dohody splatky tvojho dlhu voči nemu . Porozpraval sis o tom už s tvojimi dospelymi deťmi? A aky je vlastne tvoj vzťah s nimi ,je na bode mrazu???? Bol si vôbec dnes vonku ? A to sa ťa nepytam ,či si si bol zabehať alebo zaolavať ak takato možnosť tam je??? A kde si momentalne a akom štate a meste? A mohol by som pokračovať ešte strašne dlho ,čo si len dnes mohol spraviť na začiatku nastupu na cestu k trvalej abstinencii a ty ma presviedčaš o tom ,že nič nčmôžeš robiť.......
- dusiander2
všetko je O.K. ,ja ťa veľmi dobre chapem a viem čo sa v tebe odohrava ,ale skus mi povedať aku činnosť si schopny vykonavať okrem sedenia za PC?! Lebo ti poviem aj takuto vec ,že jednou z uloh zavisleho je tzv. sa ,,odatomatizovať´´ od určitych ukonov ,ktre si dlhe roky robil ako zavisly .A to aj preto ,lebo tvoja činnosť pri PC v tebe niečo vyvolava ale aj spušťa a je pre teba jednoducha rizikova ,čo mi aj potvrdzuješ tvojim priznanim sa o inej činnosti!!! tvoje PC je jednoducho tiež rizikom a spušťačom ,uvedomuješ si tento fakt? To bolo len tak na okraj ,lebo viem že bez PC by si nemal žiaden kontakt ani s nami a neziskal potrebne informacie ,ktore chceš ziskať. Mňa sa minule môj syn pytal,či som už niekomu zo zavislych poradil aby si vymenil moderny telefon za obyčajny a ja že ešte nie ,že prečo? A vieš čo mi povedal? Nuž preto,lebo pridu o možnosť pokušenia staviť live stavku ,alebo si zahrať ruletu a telefonovať s nim môže predsa tiež!!! Čo ty povieš na takyto nazor ,nestranneho človeka ,ktory by nevsadil ani za deravy groš? Margas .prečo ešte vždy pišeš o a v buducom čase? Prečo nie hneď teraz ???? Už som sa ťa na to pytal a ty opäť neodpovedaš?! Skus byť pri čitani pozornejšim a snaž sa komunikovať k danej teme ,lebo inač to pre teba nema vyznam a ja tak nadobudam pocit ,že tu pišeš len preto aby si pisal a zabijal nudu a čas, Tvoje spravanie ja plne chapem a aj akceptujem ,ale musiš si uvedomiť ,že ty tu a teraz prosiš a potrebuješ pomoc a nie ja -my!!!
- Margas34
- Autor témy
- Získaných poďakovaní 0
- Margas34
- Autor témy
- Získaných poďakovaní 0
- dusiander2
akosi nam dnes zlyhala technika,alebo nie sme zdatne vybavení na ňu. Ako tak vidím tak ti silno chyba kontakt a aká ,taka komunikácia . Aj ty chceš odrazu rýchlo riešiť a konať. A ja sa ťa aj preto pýtam že prečo a kde si bol do teraz? Ale zároveň sa ťa spýtam aj na to ,že prečo odkladáš začiatok procesu liečby až po kontakte s psychológom ,aj keď je pravdou že on sa už určitým spôsobom začal a to bez tvojho vedomého pričinenia. Musíš si byť ale vedomý aj faktu ,že tu na nie su ľudia len kvôli tebe a väčšina s nich rieši za pochodu aj problémy svoje ,ktoré im spôsobila ta istá choroba aká je ta tvoja. Maju svoje rodiny,manželky deti m dlhy,starosti,prácu a iste aj svoje režimy dňa a plány ako ich prežiť bez ujmy a vo svojom zaujme na ceste k trvalej abstinencii. Ty svoj voľný čas musíš už od teraz meniť na aktívny a mať čo najmenej času na zamýšľaním sa samého nad sebou a následkami ,ktoré spôsobila tvoja závislosť-choroba -príčina! Mimo iné ,máš vôbec predstavu čo budeš robiť na ceste k tvojmu cieľu ktorým je trvala abstinencia? Alebo vieš aj ty o tom ,že momentálne aj pre teba nie je dôležitý cieľ ,ale to,čo na ceste k nemu si ochotný robiť a čoho všetkého si ochotný sa vzdať? Vypracoval si si aspoň na čas,ktorý ešte ubehne k tvojmu stretnutiu s odborníkom plán dňa podľa ktorého si momentálne ako tak zaženieš nudu a ujdeš pred imaginárnymi monológmi v ktorých riešiš aj neriešitelne veci? Aj ty si musíš uvedomiť a pochopiť a to do slova ,že tieto výrazy sú predovšetkým určitymi činnosťami ,ktoré sa v tebe prebúdzajú po dlhých rokoch a su potrebne pri zmene myslenia a postojov k nemu ako takých. Liečba závislosti totiž nie je o acylpirine a celáskone ,ale o celkovej zmene chorého človeka ako takého a tato zmena sa nedosahuje za dva mesiace na liečení,ale je to doslova celoživotná zaležitosť na ktorej sa pracuje po cely život a jediná chyba,nedbalosť,jediný moment nepozornosti ale aj strata pokory k nej a pocit výhry nad ňou ťa po rokoch v podobe recidívy vracia naspäť na pomyselnú ,,štartovaciu čiaru´´. Ty si momentálne v procese ako ,takého uvedomenia a chceš niečo meniť ,ale musíš rátať s tým že je to ešte len počiatočná eufória a vidiny rýchleho vyzdravenia sa v spojení s elánom ,ktorý momentálne do tvojej fixnej idey vkladáš. Ale sam vidíš ,že tvoja momentálna predovšetkým psychická vyčerpanosť a úbytok energie ťa dokonale vyčerpali a si v tomto smere na dne. Nuž a obnova týchto sil sa nebude ani u teba konať z večera do rana a nepríde sama ,ale ty si u musíš tvrdou disciplínou a pracou na tvojej zmene myslenia navrátiť sam naspäť! Nikto iný to totiž za teba nemôže spraviť a to keby aj neviem ako chcel!!! Ja som na tento portál dal už toľko rad a vlastných názorov na liečbu ako,takú ale aj na postupy pri nej a to aj na základe vlastných skúsenosti že mi je niekedy až trápne sa k nim vyjadrovať,lebo niekedy nadobúdam pocit ,že sa už opakujem a môže to u niektorých vyvolávať pocit zbytočnosti,po pri páde ,,preskákujúcej platne!´´ Ja neviem ,čo si si už všetko prečítal,alebo aké iné zdroje informácii máš o závislosti ako takej ,ale ver mi že každá jedna rada platí pre všetkých závislých rovnako a jej účinky závisia len od schopnosti závislých prijímať ich a dať im voľný priebeh pôsobnosti na vlastne podvedomie!!!
- Margas34
- Autor témy
- Získaných poďakovaní 0
- Margas34
- Autor témy
- Získaných poďakovaní 0
- St
- Získaných poďakovaní 14
Tu napises len to co ti vyhovuje aby si nemusel o sebe povedat pravdu ako to bolo a ako to je teraz . Vyplaty prehravas neplatis alimenty mas pozicane peniaze ktore nevies splacat a cakas na zazrak ale to takto nefunguje. Funguje to tak ze sa zoberies a pojdes sa liecit navstivis odbornika ktoremu povies celu pravdu a on posudi tvoj stav a rozhodne co bude pre teba najlepsie. Ty v tvojom stave si chces vyberat toto ano toto nie ale takto to nepojde to su tvoje spekulacie a tie musia skoncit lebo sa nikam nepohnes
- Margas34
- Autor témy
- Získaných poďakovaní 0
- dusiander2
čo si mysliš čo bolo hlavnym dôvodom začiatku tvojho hrania ? Ake su,boli tvoje pocity po prehrach?
- dusiander2
bola za uverom a prekryvacou pôžičkou tvoja vašeň ? Takže si prehral aj alimenty na vlastne deti?
- Margas34
- Autor témy
- Získaných poďakovaní 0