Je manzel gembler?

  • evka123
  • Autor témy
Viac
pred 4 rokmi 10 mesiacmi #4265 od evka123
Je manzel gembler? bolo vytvorené evka123
Ahojte

Vytvorila som túto diskusiu pretože by som potrebovala vedieť názor niekoho objektívneho, pretože stále počúvam rady iba od známych.

S manželom sme spolu 5 rokov, zobrali sme sa pred rokom. Týždeň pred naším prvým výročím som zistila, ze stavkuje a 5 rokov mi vo všetkom klamal.

Žili sme s našimi rodičmi a všetko bolo v poriadku. Kým našim nezmizlo 2000 eur. Po pár dňoch sa manžel priznal, že ich zobral. Priznal sa, že má finančné problémy, ktoré chcel vyriešiť tým, že stávkoval.

Manžel sa priznal, že na začiatku nášho vzťahu, si zobral 2 úvey a pôžičku v nebankovke kvôli svojim kamarátom aby im pomohol. Jeden kamarát mu úver spláca a druhý úver na cca 15 000 eur + nebankovku na 800 eur mu ďalší kamarát nespláca. Ja som vedela iba o úvere na tých 15 000.

Cca po pol roku nášho manželstva mal manžel 2 autonehody v práci. O jednej som vedela o druhej mi nepovedal. Keďže sme pracovali v jednej firme tak som sa o druhej autonehode dozvedela náhodou od šéfa ( čo bolo dosť nepríjemné). Manžel sa potom priznal a povedal mi, že to je vybavené a všetko preplatí poisťovňa.

Keď našim zmizlo 2000 eur, tak sa priznal k tomu, že poisťovňa mu autonehodu nepreplatila a všetky úspory aj ukradnuté peniaze minul na stávky aby vyhral na poškodené auto. Taktiež minul aj 12 splátok na úver, ktoré mu dal kamarát dopredu.

Po tom ako sa všetko prevalilo, tam som sa s manželom chcela rozviesť. Ale sľuboval mi že sa to už nikdy nezopakuje, že si už nikdy nepodá, že ma miluje a nechce o mňa prísť. Tak som ho zobrala naspäť. Dohodli sme sa, že budem mať prístup k jeho účtu, že mi bude dávať bločky keď pôjde na nákup.

Vydržalo to iba 2 týždňe. Našim znovu zmizli peniaze ( bolo to iba pár eur ale zmizli), a ešte sme zistili, že mame zobral prsteň, ktorý dal do záložne, stalo sa to ešte pred tým ako sa ku všetkému priznal, ale o tomto nám nepovedal, aj keď mi prisahal, že už viem úplne všetko.

Neviem čo mám robiť, manžela milujem a nikdy som si nemyslela, že sa budem po roku rozvádzať ale neviem či dokážem žiť s človekom ktorý mi klame, kradne a stávkuje. Stále mi sľubuje, že sa to už nikdy nestane, že si uvedomil všetky chyby, že ma miluje a nechce o mňa prísť, chce ísť aj psychológovi ( ale iba na individuálne sedenia, na žiadne liečenie nechce ísť, pretože on už nepodáva a nikdy nebude). V minulosti mal problémy s automatmi ( vraj kvôli zlej partii) ale keď sme spolu chodili tak celý čas tipoval ( vraj kvôli úverom aby vyhral a nemusela som sa trápiť kvôli jeho úverom). O problémoch s automatmi som nevedela, nepovedal mi to on ani jeho rodina, ktorá o tom samozrejme vedela.

Stále hovorí, že väčšie sumy začal podávať až keď mal autonehody, ale to nie je pravda, pretože som zistila že minul aj 1500eur, ktoré mu banka vrátila z úveru a to bolo ešte pred nehodami.

Neviem čo mám robiť, nechcem sa rozvádzat, ale neviem či dokážem žiť v neustálom strachu, že sa to môže zopakovať. Že prehrá všetko. Deti zatiaľ nemáme.

Manzel stale tvrdi, ze chory nie je, ze automaty hral kvoli kamaratom a podavat zacal kvoli uverom. Ze uz nepodava cca 3 mesiace a ze uz si nikdy nepoda. Na liecenie ist nechce pretoze nema na to dovod. Hovori ze pojde psychologovi ale stale to odklada a vyhovara sa.

Bojím sa, že rozvod budem ľutovať pretože mi sľubuje, že sa zmenil, a taktiež by som to vnímala ako svoje zlyhanie, pretože by som ho opustila keď je chorý ( pretože gemblerstvo je vážna diagnóza). Nedokážem žiť s ním ani bez neho.

Myslite ze je manzel gambler???

Dakujem za vsetku odpovede.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.059 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top