Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

Prvy krok

  • Murphy
  • Autor témy
pred 15 rokmi 4 mesiacmi #30 od Murphy
Odpoveď od Murphy na tému Kto platí za liečbu?
Za liečbu sa neplatí - platí sa to z verejného zdravotného poistenia. Čo sa týka oznámenia zamestnávateľovi, je to individuálne. Najlepšie je povedať o tom zamestnávateľovi, aj tak sa to obvykle dozvie z iných zdrojov a myslím si, že je lepšie mu to povedať radšej sám. Problémom býva, ak v rámci gamblingu prehral aj peniaze z firmy. Aj tam je však dobré priznať sa sám, pretože ak sa na to príde napríklad v rámci ročného zúčtovania a podobne, bude ťažšie sa dohodnúť. Ja som sa tiež bál priznať, no nakoniec som to svojmu šéfovi povedal. Na moje počudovanie povedal, že o tom už počul, a že je rád, že som sa takto rozhodol. Musel som v práci dokončiť nejaké veci, ale povedal, že keď sa dám do poriadku, že so mnou počíta. Aj teraz, keď niekedy idem na klub, je mi ľahšie povedať mu kde som, keď o tom vie, ako by som si mal niečo vymýšľať a tŕpnuť, kedy sa to prevalí.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Zaba
  • Autor témy
pred 15 rokmi 4 mesiacmi #15 od Zaba
Odpoveď od Zaba na tému Odp.:Prvy krok
Ahoj, dakujem ti za odpoved. Paci sa mi, co si napisal o tom, ze cloveka treba pozitivne podporit, dat mu najavo, ze je pre nas dolezity. Jedine, comu sa este branim je, povedat ostatnym o tom, ze by sme mu mali vsetci spolu pomoct. Niektori sa o to pokusali roky (rodicia) a dosiahli velmi malo. Rezignovali, uplne sa od neho odvratili. Som vsak rozhodnuta, ze sa o to pokusim, inak by som si to vycitala. Tak dik, ze mi drzis palce. A mam este jednu otazku - ako je to s odbornou liecbou? Kto to plati? Ako to oznamit zamestnavatelovi, aby sa nenarobilo este väcsie zlo? Ak mas / mate skusenosti, napiste mi.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Murphy
  • Autor témy
pred 15 rokmi 4 mesiacmi #7 od Murphy
Odpoveď od Murphy na tému Odp.:Prvy krok
Ahoj Žabka,

v prvom rade oceňujem tvoju snahu pomôcť. Rozmýšľam však nad tým, čo to znamená, že sa všetci od neho odvrátili? Nepožičiavajú mu už peniaze? Neveria mu? Nezhovárajú sa s ním? Čo vlastne?

1.Takže ako prvé doporučujem dať všetkým v rodine kontakt na našu stránku, aby si čo to o závislosti na tipovaní a automatoch prečítali.
2. Spoločne s ostatnými by ste sa mali stretnúť a ujasniť si, kto má ešte chuť dotyčnému pomôcť (nemyslím finančne). Dôležité je aby ste mu nedávali peniaze za žiadnych okolností. V prípade,že už má dlžoby a pociťuje veľký tlak veriteľov, možno mu navrhnúť finančnú výpomoc, ale len za vopred dohodnutých podmienok (liečba je jedna z nich). Podstatné je, aby ste všetci držali spolu a jasne mu dali najavo, že problém do ktorého sa dostal má jasné pomenovanie a že ste ochotní mu pomôcť. Ak už v minulosti sľuboval, že nebude tipovať a opakovane zlyhal, je to samozrejme pre Vás o to ťažšie mu veriť, ale zároveň je to pevná pôda pod nohami - argumenty ktorými môžete apelovať na nutnosť liečby. Zopakujem to ešte raz: Jasne mu dať najavo, že ho máte ešte radi, že Vám na ňom záleží, že ste spolu zažili mnoho dobrého a pekného, ale že ste dospeli do stavu, kedy sa musíte pozerať v prvom rade na seba, pretože jemu pomôcť nedokážete a myslíte si, že sa musí liečiť. A vyzerá to tak, že aj jeho predsavzatia o tom, že s hrou skončí nedokázal splniť. Ak je vo fáze, že dosiahol svoje "dno" - práve tieto veci by mu mohli pomôcť k tomu, aby sa rozhodol.
3. Doporučujem tiež nezáväzne navštíviť stretnutie patologických hráčov, kde sa môže dozvedieť viac a bez nutnosti rozoprávať si vypočuť príbehy iných. Rozpis stretnutí si pozri na tomto mieste.

Držím palce.

Murphy

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Zaba
  • Autor témy
pred 15 rokmi 4 mesiacmi #5 od Zaba
Prvy krok bolo vytvorené Zaba
Surfujem v internete a narazila som na tuto dost "cerstvu" stranku. Nastastie sa nasiel niekto, kto nie len opisuje symptomy choroby, ale poskytol forum na vymenu nazorov a prakticke rady. Moj konkretny problem je, ze mam v rodine cloveka, ktory je ocividne uz roky zavisly na stavkach a akosi sa vsetci len prizerame. Najblizsi sa od neho odvratili a ostatni sa tvaria (tvarime), ze to nevidia. Mozno som prilisny samaritan, ale ja sa uz nechcem prizerat, ako sa ruti do nestastia. Rozhodla som sa, ze mu pokusim nejakym sposobom pomoct. A teraz to podstatne: ako? Co mam spravit najskor? Ako na to ist? Mozno sa najde niekto, kto z vlastnej skusenosti poradi, co v takom pripade "zaberie". Tak mi prosim napiste. Dik. Zaba

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.060 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top