Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

Uz vazne neviem, co mam robit.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 14 rokmi 4 mesiacmi #470 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Odp.:Uz vazne neviem, co mam robit.
Stevo 242!Kyd o pevnej voli!?
Vola je energia determinovana psychikou,je to prostriedok realizacie idey!Vola znamena vyvyjanie sily smerujucej k urcitemu cielu!Vola nie je chcenie,znakom silnej zdravej vole je trpezlivost,vytrvalost a schopnost neochvejne cakat a vyckavat!Ludska vola je tiez snahove napetie vyssieho stupna,ktore ide za intelektualnym poznanim dobra,alebo zla.Preto ma i svoje prejavi vasni,ktore su vyssie,ako zmyslove, a mozme ich nazvat citmi.Ale mimo zmysloveho napetia je este vyssia snaha t.j.rozumna vola, a ta ide za poznanim rozumovym!Kazda vola slabne ked sa necha ovladat nutenymi myslienkami.dojmami,predstavami a pod.,ale silnie ked myslime na to ,co chceme alebo svojimi myslienkami nieco tvorime!!!Kazdy clovek slabej vole sa neovlada,a nedokaze podriadit svoju cinnost a zivot vaznemu cielu!!!Mne je jasne ,ze ty nie si zastancom literarno ambulantnej liecby,ale bolo by dobre keby si vedel aspon elementarne zaklady v podobe vyznamu vyrazov,ktore su neodkladne potrebne pri lieceni roznych zavislosti,a jednym z takychto vyrazov je aj VOLA,a ako mozes citat nie je to len obycajna fraza,ale velmi dolezity psychsocialny rozmer ,ktory v sebe skryva ovela viac,akoby to hocikto zo zainteresovanych mohol povedat!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • LUCIA
pred 14 rokmi 4 mesiacmi #469 od LUCIA
Odpoveď od LUCIA na tému Odp.:Uz vazne neviem, co mam robit.
ahoj Marek, tak ako ti aj ostatní povedali. Kazdemu sa zda ten jeho problem neriesitelny, ale to je len preto, ze sa o tom svojom probleme s nikym nepodeli, a preto nevie ako si pomoct. Porozpravaj sa o tom hlavne s manzelkou, a nic jej nezatajuj. Bude to sice pre nu aj teba mozno neprijemne, ale to je jedina moznost nenosit problem len na tvojich pleciach, ale podelis sa o to aj s tvojou manzelkou. Ved uz ste spolu tolko toho prezili... A ked budes uprimny tak sa ti da pomoct ovela viac, aj ona bude v duchu vediet, ze to chces vyriesit, ze ti na nich zalezi. A bolo by super, keby si to povedal, uz potom aj s tvojou manzelkou aj ostatnej rodine a znamym. Cim viac ludi o tom bude vediet, tym viac ludi ti moze pomoct. Hovoril si, ze cez zimu si bez prace asi 2-3 mesiace. To by bol najlepsi cas na ustavne liecenie. Som presvedcena, ze ak si sa uvedomil, v akom stave si. Tak na lieceni si uvedomis este ovela viac. Najdes tam odpovede ako sa neznicit uplne, ved uz tu nie si sam, mas minimalne zenu a dieta, tak sa snaz, aby si ich nestratil. Este stale mozes mat viac ako ostatní. Ja hovorim zo strany spoluzavislej. Moj priatel je zavisly, tak ti len radim, co by mne urcite pomohlo. Mne na nom zalezi a chcem mu pomoct. Ale naozaj mi nepomaha, ked este neviem o vsetkom. On si mysli, ze to zvaldne aj bez liecenia, ale on si este neuvedomil vaznost svojej choroby. A tym aj mne postupne dochadzaju sily. Tak sa snaz. Pokial este mas niekoho, kto ti chce pomoct, lebo sam to nezvladnes.... Drzim Vam obom palce.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 14 rokmi 4 mesiacmi #468 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Odp.:Uz vazne neviem, co mam robit.
Marek!
Tvoje vvyznanie je identicke so vsetkymi,ktore sa na tejto stranke objavuju pravidelne a ty si len dalsia z obeti diagnozyF.63,a to bez toho aby si si to uvedomil alebo ,co i len pripustil!Ty vo svojej spovedi obvynujes vsetkych a vsetko,len na seba si akosi pozabudo!Ale ja ti moc dobre rozumiem,je to tipicke pre vsetkych takto chorich ludi!Ty sa pytas preco prave tebe sa muselo stat to,co sa stalo,a to tak ako velka tragedia v podobe smrti tvojej dcerky,tak aj tvojho ochorenia,a sam si nevies dat odpoved.Ono v zivote je spustu veci,ktore ludia nikdy nepochopia,hoci su v podstate ovela viac rozumnejsi a mudrejsi,nez dokazu pochopit!A mozna,ze to takto bolo aj s tvojou dcerkou.Proste to bol mozna jej osud a nikto z nas v tomto pripade nemohol zasiahnut ani pomoct!Ale,co sa tyka tvojej choroby,to je uplne o niecom inom!Skus si sam odpovedat,preco prave ty si nemal ochoriet touto celozivotnou chorobou,ked namiesto toho aby si svoj cas venoval svojej rodine, si ho venoval jej rozvijaniu!Preco si vymenil pocity radosti,lasky a rodinnej pohody za pocity z vyhier a penazi???A dokonca ani tragedia ti v tom nezabranila!Co si myslis,co je to za silu,ktora ta doviedla do situacie v akej sa momentalne nachadzas?Tvoje momentalne konanie je uz prakticky vo faze,ked namiesto skutocneho uvedomenia si,kto a co moze za tvoj stav, nastupuju psychicke problemi,depresie a traumi vyplivajuce z neschopnosti riesit nazhromazdene problemi!Ty sa tu teraz svetu svete dozadujes akejkolvek pomoci,odsudzujes vseko co sa len odsudit da, a opet si nespravne myslis,ze tvoj problem su len gembling, peniaze a teraz i dlhy!Ale to predsa nie je problem penazi a dlhov,ale to su len sprievodne znaky tvojej uz dokonale vyvynutej choroby!Ty proste chces s pomocou inych odstranit problem,bez toho, aby si sa snazil odstranit PRICINU tychto problemov sam!A co sa tyka osobneho bankrotu,tak ten si si vyhlasil uz vtedy,ked si prvykrat hodil prve peniaze do automatu!Slovensko nie je Nemecko,a tvoj bankrot nesposobil nik iny,ale len ty sam,takze ziadne refundacie a odskodnenia necakaj!!!A mja rada na zaver!Zajtra rano o 8.00sa hlas u svojej lekarky a ziadaj sa na okamzite liecenie zo zavislosti z hrania na hracich automatoch a mozna,ze aj na inych veciach!!!Inac totiz nemas ziadnu inu alternativu a moznost,ako sa z toho vsetkeho dostat!!!Stastnu cestu!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • jano
pred 14 rokmi 4 mesiacmi #467 od jano
Odpoveď od jano na tému Odp.:Uz vazne neviem, co mam robit.
Je potrebne ist na liecenie a abstinovat od hry

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Števo 242
Viac
pred 14 rokmi 4 mesiacmi #466 od Števo 242
Odpoveď od Števo 242 na tému Odp.:Uz vazne neviem, co mam robit.
Ahoj Marek,
chcem Ti napisat,že si na tej najlepšej stránke pre gemblerov.Tvoj príbeh je veľmi smutný,ale nie neriešiteľný.Som odliečený gembler, abstinujem zatiaľ iba rok.Tiež som si myslel,že moja situácia je neriešiteľná a nikto mi už nepomôže.Dostal som pomocnú ruku,ktorá ma z toho dna vytiahla.Z Tvojich výpovedí si myslím,že si dosť silný na to, aby si to zvládol aj Ty.Jediná cesta pre Teba je abstinencia od hrania akéhokoľvek.Nie je to vôbec jednoduché,ale zvládnuteľné.Never žiadnym kydom o pevnej vôli a že sa z toho dostaneš sám , ani pomocou žiadnej ambulatnej liečby.Tvoja šanca je jedine (aspoň podla mňa) 7 týždňová ústavná liečba v Banskej Bystrici.Je to jediný ústav ,ktorý sa venuje výlučne liečbe gemblerov a nelátkových závislostí.Je to tvrdé liečenie , kde budeš musieť siahnuť na svoje dno,no dozvieš sa všetko o Tvojej chorobe a vôbec o tom,kto vlastne si.V prvom rade so svojimi problémami a pocitmi neostávaj sám,zdôver sa minimálne svojej manželke.Lebo či chceš či nie, či vie o Tvojich problémoch s hraním, o všetkých dlhoch, je tiež spoluzávislá.Bolo by dobre, keby si jej dal prečítať, čo si tu o sebe napísal a aké dostávaš odpovede.Nič vopred nevzdávaj ,ak existuje aj tá najmenšia šanca.Už minimálne ja a moja manželka Ti držíme prsty a veríme ,že to nevzdáš.Zatiaľ čáves.Napíš, ako Ti ešte môžem pomôcť.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Live4Love
pred 14 rokmi 4 mesiacmi #465 od Live4Love
Odpoveď od Live4Love na tému Odp.:Uz vazne neviem, co mam robit.
Ahoj Marek,
neviem konkrétne v čom chceš poradiť, ale už len to, že si sem napísal je podľa na krok vpred. Minimalne v tom, že so svojim problémom nezostávaš sám, a že si ho pripúšťaš a priznávaš. Uvedomenie si problému je dobrý začiatok. Hlavne už NEHRAJ. Čo sa týka dlžôob, doporučujem, aby si si urobil pre seba zoznam všetkých veriteľov a každému napísal list o žiadosťou o odklad splátok. Je dobré, ak zaplatíš aspoň akú-takú čiastku, aspoň tým veriteľom dávaš najavo, že máš záujem splácať, ale nemáš peniaze. To sa samozrejme väčšinou dá urobiť s bankami. S ostatnými to treba skúsiť. A HLAVNE - pamätaj, ŽE MÁŠ PRE KOHO ŽIŤ - A VYHRÁŠ LEN VTEDY, AK UŽ HRAŤ NEBUDEŠ. Držím palce.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • marek
  • Autor témy
Viac
pred 14 rokmi 4 mesiacmi #464 od marek
Odpoveď od marek na tému Odp.:Uz vazne neviem, co mam robit.
myslel som si, ze mi tu niekto poradi, pomoze...ale asi mi uz niet pomoci...to je to, ze u nas na slovensku si musi clovek pomoct sam...ziadne poradenstvo u nas nefunguje,hlavne, ze su finnancny poradcovia...a na co su???pridu len vtedy, ak mate peniaze...kde ich investovat, aby sa aj oni nabalili...no nic....
Moje gamblerstvo suvisi, len a len speniazmi a dlzobami....s tym mi asi nikto nepomoze....esteze mam kusok sily, ale ako dlho???
hadam sa to nejako vyriesi...
V nemecku sa da vyhlasit osobny bankrot, neviete nahodou ako je to u nas? cital som to aj tu, ale mne ta odborna rec velmi nevonia...je zlozita a nerozumiem vsetkemu...
Dakujem za pomocne clanky....marek

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • marek
  • Autor témy
Viac
pred 14 rokmi 4 mesiacmi #463 od marek
Odpoveď od marek na tému Odp.:Uz vazne neviem, co mam robit.
Este k tomu, preco som prestal platit...nie preto, ze by som nechcel, ale mal som uraz.Operovali mi malicek a 6 tyzdnov marodky...Takze ziaden, alebo skoro ziaden prijem...doteraz sme zili hlavne z diet, lebo robim v nemecku...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • marek
  • Autor témy
Viac
pred 14 rokmi 4 mesiacmi #462 od marek
Uz vazne neviem, co mam robit. bolo vytvorené marek
Zacalo to vsetko tak pred 5 a pol rokom.Este vtedy priatelka, teraz manzelka mi povedala, ze je tehotna.Nebol by to problem, keby som nedostal strach.Nemali sme nic.Ani byt, ani zariadenie....nic.A este k tomu ma vyhodili z prace, na ktorej som si zakladal.Tak som musel rychlo nieco robit.Doma ziadna poriadna robota nebola, v ktorej by som dokazal zabezpecit rodinu v kratkom case, tak som hladal nieco v zahranici.Podarilo sa, ale zili sme tak od seba.Problem bol vsak v tom, ze to trvalo a tak, ked som prisiel domov a sli sme spolu na kavu, som si sem-tam hodil do automatu, co ked nahodou?No niekedy sa to podarilo a vyhral som, no postupom casu som viac prehral ako vyhral.Ja som nechcel obycajnu vyhru, ale taku, ktora mi zabezpeci lepsi zivot....no to je nemyslitelne.
Tak som sem-tam hral asi dva roky.Narodila sa dcerka, zariadili sme byt, ktory sme mali v prenajme, niektore veci vsak na splatky a zili sme celkom pokojnym zivotom.No jedna vec mi stale vadila a to ta, ze kvoli peniazom nemozem byt s rodinou.Mlada mama s dcerkou sama skoro cely rok, to je o nicom.Tak som skusal, ako zabezpecit rodinu, ale byt zaroven vacsinou s nimi.Tak firmu, v ktorej som robil, som opustil a zacal samostatne robit v nemecku ako sefkuchar.Rodinka bola so mnou.Vsetko vyzeralo byt v pohode.pol roka sme sa vzivali do noveho domova.Pred vianocami sme sa vratili na slovensko oslavit sviatky s blizkymi.Zaciatkom februara sme sa mali vratit spat, ale sef mi zavolal, ze momentalne nema pre mna robotu, lebo mu jedna sekretarka zrusila na pol roka vsetky objednavky...hmmm...tak sa skusim vratit na stare miesto...hadam ma vezmu.
Tak aj bolo...Vzali ma spat.No zase sa opakovalo to, co som tak nechcel.Mamina s babom ostali doma.Tak som v tej staronovej praci skusal vybavit aby sli so mnou.Podarilo sa a na tri mesiace dosli za mnou.Pekne sme byvali a znova pred vianocami sme odisli domov oslavit sviatky.V januari sme sa mali vratit a vybavit papiere na pobyt v nemecku.Zvykol som si zit tu.
No co cert nechcel, ani to nam nevyslo.Manzelka musela ostat doma a ja zase sam v robote.Kazdych 6 tyzdnov som bol doma, ale pretoze som to nezvladal, chodil som si ZAHRAT.Vsak hadam sa podari vyhrat tolko, ze budem mohol byt s rodinou.
nestalo sa, akurat som sa zadlzil, pretoze cez zimu som bol vzdy 3 mesiace doma.Od noveho roku som to dobehoval.
Tak som sa snazil vybavit nejaky kseft.Stretol som cloveka, uspesneho s velkou firmou, ktory by chcel ludi zo slovenska na pracu.Tak som si povedal : Preco nie? Sprostredkovatelska firma? Jednoznacna vyhra. :-) Super. Vyriesim si zivotny problem.Budem doma, zarabat dobre peniaze...Splni sa mi sen.Vsetko som prichystal.Kancelariu, auto kupil, preklady, papiere na sro-cku,ludi, kalkulacie,hotel objednal...Uz len stacilo, aby dosiel a podpisal...Tri mesiace mi to trvalo a on neprisiel...Ano, volal a povedal, ze je chory...Odlahlo mi.No ani na druhykrat neprisiel, ani na treti.Co teraz.Prestal vobec komunikovat.Co budem robit?Na ucte mam este nejakych 100 000 sk..??No ani tie nie su moje.A to, pretoze som vzal uver.Clovek potrebuje zit, tak sa este nieco minulo.Ved sa to bude splacat.
No nastali depresie a zacal som gamblovat.VELMI.Za tyzden odisla vacsia cast 90000 do automatu...malo penazi, tak trebalo predat aj auto.Aj z toho slo nieco do automatu a aj uver trebalo splacat.
Volal som znova do staronovej firmy, ci ma vezmu a mozem ist nieco robit...Uspesne..
Medzitym vsak manzelka znova otehotnela, ved som mal byt velky podnikatel...co sa vsak nestalo...Tak bolo treba zohnat vacsi byt, pretoze socialny, v ktorom sme byvali, aby nam pridelili normalny, by bol pre 4 - clennu rodinu velmi maly.Tak s rodicovskou pomocou sme nasli velky 3 izbovy.Tesne pred porodom opravili, zariadili a aj s prirastkom sme sa nastahovali.Ucty sa platili, splatky skoro vsetky splatene, uz len uver.Ale ved to sa spravy - som si myslel.To som uz nehral, vsetko bolo v najlepsom poriadku, aj ked som chodil prec....zvykli sme si a bol som rad, ze sa maju baby dobre.Narodilo sa nam dievcatko.Stastny tatino, ktory bol pri kazdom porode, bol stastny.Dva tyzdne po porode som vsak musel zase odcestovat.Nevadi ved sa vratim a uz budem stale 2 tyzdne doma medzi robotou.
Posledny tyzden, ked som sa mal vratit domov, mi zavolala v stredu zena....piatok som bol nachystany na cestu domov...
V telefone - Mojinko mala nedycha.....ide jej z nosa krv, je tu zachranka, neviem co bude dalej....ozivuju ju....plac............

Preco JA??????????

Po pol hodine mi zavolala, ze malinka je mrtva.....

Jedno stastie, ze sme mali este jednu doma, lebo by som uz odpocival....Musel som okamzite domov....Den predtym sme spolu volali a planovali, co budeme doma robit a ...
Kolega ma odviezol...1400 km, ale nepamatam sa na nic.Drobcek zomrel pri manzelke v posteli..
Pohreb a vsetky zalezitosti nam pomohla vybavit rodina, no v byte sme uz byvat nemohli...3 mesiace sme tam vsak este byvali....Rozpravkovy zivot sa velmi rychlo skoncil, aj moj bez automatov....Zacal som pit, hrat a minat peniaze, aby malo nebolo, zadlzil som sa ja, zadlzil som manzelku, uver na krku a nikto mi nevedel pomoct.Musel som aj napriek trapeniu znova do roboty, manzelku nechat doma trapit sa samu, len kvoli peniazom a dlhom...Skoro sme sa aj rozisli, ale museli sme drzat spolu aby sme zvladli zit...
Takto by to slo dobre, keby sa to nestastie nestalo v jeseni....V zime som mal stale 3 mesiace pauzu a ziaden prijem...Byvali sme u svokry v malom byte a pri kazdej prilezitosti vyjst von, bolo treba si ist zahrat...
Dolso na to, ze z malej pozicky sa stala vacsia a vacsia, aby sa mensia dala vacsou zaplati, az to doslo do stadia, ked sa to uz ustalilo, prestal som hrat, snazil sa zarabat, splacat a zacat znova zit.....az doteraz...
Jednu pozicku som splacal naraz, ale chybalo mi tam doplatit 9-10 000 sk.Zabudol som na to pri takom mnozstve poziciek....Az jedneho pekneho dna mi dali ucty do minusu...exekutor, ale nie 300 eur ani 500 eur, ale rovno 3500 eur...???preco, neviem...dost stresovany a flustrovany situaciou, som sa na to vy...
no na tom ucte som mal aj uver a ucet bol este k tomu aj 600 eur v minuse...co teraz.Volal som do banky a ti mi povedali, ze mozem platit dalej, ze oni si vyrovnaju najprv uver...dobre - povedal som si.Tak som tam posielal dalej peniaze.
No jedneho dna som pozrel na uver a neboli tam zaplatene 2 splatky...preco???no lebo si stiahli najprv ten minus 600 eur ...no a uz som bol mimo.....skusim vyhrat na automate a dorovnam to....myslel som si, ale to som bol velmi mimo...mal som vsetky opisovane priznaky a spravanie gamblera...vsetkych som klamal, a bohuzial aj sam seba....prestal som platit uver, pozicku za seba aj za manzelku....no dostal som STRACH....Co bude s rodimou????Pozrel som prave na minusovy ucet a uver tam nie je....neviem kde je, ci ma dali na sud, ci ma zavru ked pridem na slovensko, alebo co vlastne bude...nesiel som na liecenie, lebo som musel zarabat, aby mala rodina vobec co zjest....ale teraz....viem, ze mam depresie, samovrazedne myslienky, ale ked sa nepostaram o rodinu a este ma k tomu aj zavru, co spravim??????????????NEVIEM....tuto stranku som nasiel nahodou, lebo som beznadejne hladal na internete.....hladam pomoc a neviem kde, koho sa pytat, ako to vyriesit....a zas ide ZIMA....neviem ako dalej....poradte mi prosim, co mam robit?????Dakujem.Marek:(

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.068 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top