Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

Čo s otcom - gamblerom

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 14 rokmi 5 mesiacmi #345 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Odp.:Čo s otcom - gamblerom
Jedina pomoc pre neho je Psychiatricka liecebna!!!B) :ohmy: :woohoo:

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Eva
Viac
pred 14 rokmi 5 mesiacmi #344 od Eva
Odpoveď od Eva na tému Odp.:Čo s otcom - gamblerom
Dobrý deň,
s mamou sme zistili, že aj môj otec je gembler - začal hrať na automatoch tento rok a popri tom aj piť, ale pil aj predtým... teraz je to však horšie, pretože všetok voľný čas trávi pri automate s pohárikom. Myslím si, že je to dôsledok aj toho, že je nezamestnaný a doma sa nudí, ale nehľadá si žiadnu prácu. Tiež komunikácia medzi mojou mamou a ním je na bode mrazu, mama prestala variť - na znak protestu, ale z toho je otec ešte viacej nervózny a aspoň sa sám pred sebou vyhovorí a odíde do krčmy... dnes sa s ním mama pokúsila riešiť to, ale reagovať podráždene- zvýšil hlas, urobil cirkus a zabuchol dvere smer krčma s automatom. Ako mu máme pomôcť???

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 14 rokmi 6 mesiacmi #326 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Odp.:Čo s otcom - gamblerom
Uz samotny fakt,ze pomoc po recidive nehlada sam chory,ale jeho najblizsi je zarazajuci!To je jasnym dokazom pre spoluzavislich,ze este vzdy nepochopili ako ich pohltila celozivotna choroba ,,svojho milovaneho"!S touto tazkou a zakernou chorobou musi predovsetkym bojovat sam chory a nie jeho najblissi,hoci ich pomoc a to hlavne v pociatkoch je na spravnom mieste.Ale,ak sa to deje tak ako vtomto pripade,tak je to uz na zamyslenie a uvahu,ci takto chory sa vobec chce liecit a ci pripadna liecba splni svoj ucel!!!Tu ide totiz o to,ze sam chry nehlada pomoc a cestu k vyzdraveniu a opet sa spolieha,ze jeho problem vyriesi niekto iny.Ze ten niekto iny sa bude opet snazit,aby on chory sa vyzdravel ,a priniesol opetovne svetlo do jeho zivota,hoci on sam prinasa do zivota svojich blizkych len tmu,utrpenie a vsetko,co tato choroba prinasa!Nechcem tvrdit,ze pri tejto diagnoze je recidiva niecim neobvyklim,ale myslim si,ze prvy krok k abstinencii musi vzdy spravit sam pacient.Hoci je tento prvy krok vzdy najtassi nechajte sojho otcima ho spravit sameho!Nebojte sa vzdat spoluzavislosti a to spolu so svojou mamou!Jedinou pomocou pre vas a vasho otcima su kroky naspet do psychiatrickej liecebne na opetovnu liecbu a nasledujucu abstinenciu!
Vas otcim uz pocitil,no este vzdy nepochopil a preto mu pomoze jedine opetovna liecba!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • jurajs
Viac
pred 14 rokmi 6 mesiacmi #323 od jurajs
Odpoveď od jurajs na tému Odp.:Čo s otcom - gamblerom

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Petra
  • Autor témy
pred 14 rokmi 6 mesiacmi #317 od Petra
Čo s otcom - gamblerom bolo vytvorené Petra
Dobrý deň,
Zistila som si túto stránku o gemblerstve, dúfam ,že mi dokážete nejako poradiť.Môj nevlastný otec je gembler, má 33rokov a hrá od 18r. Asi poker na automatoch, bol už raz liečený..problém je v tom, že stále hrá. Matka s ním žije už 10 rokov ale je to jeden kolotoč..zarobí,prehrá vyhodí ho, ale on jej sľúbi že už nebude hrať - jej je ho ľúto a znova to skúsia a takto to ide...lenže začal mať už dlhy,moja mama tiež vďaka nemu má dlhy na nájme atď. Boli aj u psychiatričky, dala mu nejaké lieky, lenže po nich bol ospalý,nič ho nebavilo tak ich prestal užívať. Teraz zas prehral peniaze, matka ho vyhodila na ulicu, lenže jej ho je asi ľúto..Poradte prosím je šanca na vyliečenie? Ako postupovať dalej? Má ho nechať tak, alebo ho poslať na liečenie? Zvláštne je to, že niekedy obdrží hotovosť a dokáže ju doniesť domov, prípadne niečo zaplatiť neprehrá..dá sa žiť s gamblerom? Čo by ste poradili? Dopredu Ďakujem.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.056 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top