Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

Pribeh chlapca z maleho mesta

  • gerbook1
  • Autor témy
Viac
pred 8 rokmi 6 mesiacmi #2234 od gerbook1
Pribeh chlapca z maleho mesta bolo vytvorené gerbook1
Zdravim vsetkych ludi, ktori sa rozhodli hladat pomoc na tychto strankach, ci uz je to z ich vlastnej iniciativy alebo iniciativy niekoho druheho. Som velmi rad, ze mam moznost podelit sa so svojimi skusenostami a budem este radsej, ak by to mohlo niekomu pomoct.
Pochadzam z maleho okresneho mesta na severovychode SR. Moj pribeh gamblera zacina niekedy v mojich 7 rokoch. Ze je to skoro? Vobec nie. Narodil som do nie prilis najharmonickejsieho vztahu mojho otca a mami. Otec casto pil a pritom hraval na hracich automatoch. A tiez som bol ako maly chlapec svedkom mnohych jeho zatahov v herniach a krcmach. Co je najzvlastnejsie na tom, ze som sa tesil, ze ma tam vzal a vezme znova. 1990 rok a OXO, patril medzi tych zrutov, ktore nas opantali ako prve. A ja ledva dotahujuc tlacitko start s blazenym usmevom na tvari prijimam vyhry, ktore sa mi dostavaju.
Ako plynul cas, zacal som hravat sam. A nechcite vediet kolko casu, penazi a energie ma to stalo, kym som prisiel nato, ze som zavisly a prijal som to ako fakt. Uvedomil som si to ked som ma 23 rokov. Zo SR som odisiel ako 19. rocny chalan, plny idealov a predstav o zivote a o tom, co by som chcel dosiahnut. Cez Cyprus a rozne ine krajiny som zakotvil v UK v Manchestri.
Mojou oblubenou hrou sa stala ruleta, ktora si ma ziskala uplne. Nepresiel den, kedy by som ju nehral, nepresla minuta, aby som nemyslel na rychly cash, ktory sa da ziskat, ak clovek vie co robi, aky system si zvoli a hra pozorne. Moj zivot mal zrazu spravny smer ( debilny smer, ale veril som tumu, ze to tak je ) a ja som slepo veril, ze mozem hru ovplyvnovat a nadobudol som presvedcenie, ze sa s tym da aj celkom sluzne uzivit. Az pokial som nezazil pad. Pad na uplne dno, z ktoreho som sa spamataval dlhe mesiace a ktoreho konsekvencie trvaju doteraz. Prebdene noci, noci stravene v kasine, hodiny stravene v stavkovych kancelariach, kde ma uz poznali bol len zlomok z mojho ja. Nezalezalo mi uz absolutne na nicom a na nikom. Pocit prazdnoty, ze namate nic a vobec nikoho, zivot v depresiach, ruinach, krach vztahov a pretrhnutych vazieb s kamaratmi. Pochopil som to vsetko az vtedy, ked mi ostali 2 krajce sucheho chleba a stipka masla a ja som namiesto nakupu zakladnych zivotnych potrieb posledne peniaze nahadzal do rulety a nebol ich schopny vytiahnut ani vtedy, ked na displeji svietila 4 ciferna suma a vedel som, ze uz ziadna rezerva u mna nie je. Zniceny, flustrovany, nasraty a znechuteny som sa uz poberal prec, ked mi zrazu chlapik z tipovacej kancelarie podava visitku. Pozeram na neho ako vyjaveny a na nej vidim telefonne cislo, webova adresa pre pomoc ludi zasiahnutych gamblingom.
24. janura tohto roku sa moj zmenil o 180 stupnov. Zacal som navstevovat kluby anonymnych hracov. A navstevujem ich dodnes. Presna tak som 9 mesiacov cisty, bez dlhov, tesim sa na kazdy den, som vdacny za vsetko. Viem sa sustredit, viest dialog, rozpravat sa so zenou a tesit sa z toho, ze nas 15 mesacny syncek zacina chodit a rozpravat. Mozem si dat pivo a pogrilovat na zahrade nasho rodinneho domu, ktory som kupil 1. aprila tohto roku bez obav, ze mi budu vyklopkavat na dvere nejaky exekutori, vymahaci dlhou a pod. Vztahy, ktore sa pokazili, uz pohuzial vo vacsej miere nie je mozne napravit. Ale len ty najblizsi vedia ako to v skutocnosti bolo a je.
A pytate sa ma kto som, co robim, kolko zarabam a ako sa mam? Volam sa Viliam, zijem v Manchestri, moj rodinny rozpocet je dostacujuci pre mna, moju manzelku a meleho 15. mesacneho syna. Pravudpovediac nemam sa vzdy tip tom, obcas byvam flustrovany z prace a ludi, ktorim sefujem, alebo zo situacii, ktore sa mi nie vzdy podari zvladat uplne skvelo. Su veci, ktore sa za peniaze jednoducho kupit nedaju.
Na zaver to zhrniem asi takto. Je uplne jedno, ci ste manager, pravnik, doktor, ucitel, robotnik, alebo upratovac, kazdy z tychto menovanych profesii ma rovnaku sancu dostat sa z pazurov gamblingu. Ale to len vtedy, ak on SAM bude chciet.

P.S Nie ze by som citil potrebu, citil som priam povinnost napisat vam tychto zopar riadkov ako inspiraciu pre dalsich ludi, ktori si myslia, alebo su presvedceny, ze to nezvladnu. Vy to zvladnete, zvladnete to tak, ako som to zvladol ja. Alebo este aj lepsie. S usmevom na tvari sa s vami luci a pekny den zela, navzdy abstinujuci gambler.
Viliam

P.S ak by chcel niekto poradit, alebo sa vyrozpravat, tu je moj sukromny e.mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.062 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top