rozhodnutia
- dusiander2
pred 9 rokmi 9 mesiacmi #2064
od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému rozhodnutia
Robo,
no ,ako sa ti dari prežívať mesiac po mesiaci?
no ,ako sa ti dari prežívať mesiac po mesiaci?
Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.
- robo95
- Autor témy
Menej
Viac
- Získaných poďakovaní 0
pred 9 rokmi 11 mesiacmi #2046
od robo95
Odpoveď od robo95 na tému rozhodnutia
Moj plan je nejak prezit tento mesiac co bude dost narocne v prvom rade. A nejak vyplnit volny cas ktoreho mam dost, zacnem chodit do posilovne, to posilni telo aj ducha. Zverim financie do ruk niekoho ineho, aby som nemal take pokusenie a najdem si ciel v zivote ktory chcem dosiahnut a kvoli ktoremu sa mi oplati odkladat tie peniaze ktore som doteraz bezhlavo minal.. A vzdy ked ma napadne znovu hrat, 2x si to rozmyslim, vzdy som si naivne nahovaral ze je to ok a ze len pre odreagovanie si zahram z par eur alebo nejaky iny trapny dovod ale musim si uvedomit ze uz som tu neviditelnu ciaru prekrocil, cize mam 2 moznosti uzivat si zivot a prehodnotit si priority alebo sa nadalej trapit. Nemam este ani 20 rokov, cely zivot pred sebou a dlhy urovnam za 2-3mesiace v porovnani s niektorymi ktori to budu platit cely zivot som natom dobre. Chce to len si uz naozaj uvedomit o co ide, azmenit sa. verim ze sa mi Podari zmenit svoj zivot zmenit k lepsiemu iba to musim chciet a riesit!
- dusiander2
pred 9 rokmi 11 mesiacmi #2045
od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému Intuícia
Ahoj ,
chcel by so sa ťa spýtať či vieš niečo o pripravovaných zmenách zákonov týkajúcich sa obmedzenia nelatkovych závislosti a kto ich pripravuje popripade navrhuje. Ďakujem.
chcel by so sa ťa spýtať či vieš niečo o pripravovaných zmenách zákonov týkajúcich sa obmedzenia nelatkovych závislosti a kto ich pripravuje popripade navrhuje. Ďakujem.
- dusiander2
pred 9 rokmi 11 mesiacmi #2044
od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému rozhodnutia
Robo,
najjednoduchšie by bolo povedať ti ,si mladý závislý a nezvládaš to a ani sam nezvládneš tak nečakáj na zázraky,tie sa pri tejto chorobe nedejú, a utekaj domov k mamke a lekárom. Tvoje uvedomenie skutočného stavu a pravdy o sile závislosti je prakticky nulové a to si už prešiel zo závislosti latkovej na závislosť nelatkovu a tá ťa stojí a ničí ešte viac než ta predtým. Tvoja zamena závislosti neznamená že si prestal ,ale že pokračuješ ďalej a tvoj organizmus jednoducho dostáva to,čo dostať ma!!! A ty sa pod silou zavislosti čím ďalej tým viac prepadáš na dno pomyselnej reprimitivizačnej a resocialnej špirály kde z teba zostane len ľudska troska neschopná odraziť sa od jej dna ! Ty sice pišeš že vieš čo momentálne chceš a musíš,ale nevieš ako to dosiahnuť a hlavne čo všetko musíš podstúpiť aby si to dosiahol! Cesta k závislosti bola aj u teba jednoduchá a bez akýchkoľvek zábran a uvedomenia a tak isto je aj tvoja cesta zo zavislosti veľmi ťažka a hlavne dlhšia ale už s akým ,takým uvedomenim že je zle. Aj ty chceš zrazu len splatiť dlhy a mať konečne od všetkých a všetkého pokoj a potom už nebudeš nikdy hrať a tipovať! Aj ty chceš odrazu vrátiť pomoc a lásku tým,ktorí ti pomohli a lásku ti davali a chceš aby ti opäť verili ,no sam vidíš že toto všetko dokázať nie je jednoduché a nedá sa to zo dňa na deň. Dnes sa už bojíš opäť žiadať o pomoc tých u ktorých si stratil dôveru a dokonca sa bojíš každého nového dňa lebo si už absolutne neveríš . Nuž a aj preto si zavítal medzi nás neznámich ale s osudom podobným tvojemu a chceš,žiadaš,prosíš o pomoc a to aj napriek tomu že si si na tomto portali už neraz čítal osudy a rady tebe podobným . Nuž skús mi povedať ,čo si si z týchto rád už osvojil a pokúšal sa previesť do ,,praxe'' na tvojej ceste k abstinencii a zmene života. Ja ti teraz momentalne môžem v tvojej neľahkej situacii poradiť tak ,že ti odporučím zájsť za tvojím zamestnávateľom s číslom účtu tvojej mamičky a poprosil ho aby väčšiu časť tvojej mzdy-vyplaty odvádzal jej a tebe poslal len nevyhnutnú čiastku na živobytie a ubytovanie. No a ak máš pri sebe priateľa,ktorému aspoň trochu veríš ,tak sa mu zdôver a daj mu svoju kartu a dohodni pravidla za akých ti on bude vyberať peniaze nevyhnutné na tvoje prežívanie a to s tým že mu budeš dokladovať každý jeden cent ,ktorý minieš!!!! Sám vidíš ,že nie si pánom sam sebe a preto nemôžeš byť momentalne ani panom vlastných peňazí ,lebo v skutočnosti nie ty ale tvoja choroba ich ovláda a panuje im!!! Toto je jeden z prvých a nevyhnutných krokov ,ktoré musíš chcieť spraviť ,aby si sa vôbec pohol z miesta a riešil konečne to ,čo riešiť máš! Takže čakám kedy nám tu napíšeš ,že si tak spravil a myslíš to skutočne vážne a úprimne s narabanim nášich rád a našou pomocou.....
najjednoduchšie by bolo povedať ti ,si mladý závislý a nezvládaš to a ani sam nezvládneš tak nečakáj na zázraky,tie sa pri tejto chorobe nedejú, a utekaj domov k mamke a lekárom. Tvoje uvedomenie skutočného stavu a pravdy o sile závislosti je prakticky nulové a to si už prešiel zo závislosti latkovej na závislosť nelatkovu a tá ťa stojí a ničí ešte viac než ta predtým. Tvoja zamena závislosti neznamená že si prestal ,ale že pokračuješ ďalej a tvoj organizmus jednoducho dostáva to,čo dostať ma!!! A ty sa pod silou zavislosti čím ďalej tým viac prepadáš na dno pomyselnej reprimitivizačnej a resocialnej špirály kde z teba zostane len ľudska troska neschopná odraziť sa od jej dna ! Ty sice pišeš že vieš čo momentálne chceš a musíš,ale nevieš ako to dosiahnuť a hlavne čo všetko musíš podstúpiť aby si to dosiahol! Cesta k závislosti bola aj u teba jednoduchá a bez akýchkoľvek zábran a uvedomenia a tak isto je aj tvoja cesta zo zavislosti veľmi ťažka a hlavne dlhšia ale už s akým ,takým uvedomenim že je zle. Aj ty chceš zrazu len splatiť dlhy a mať konečne od všetkých a všetkého pokoj a potom už nebudeš nikdy hrať a tipovať! Aj ty chceš odrazu vrátiť pomoc a lásku tým,ktorí ti pomohli a lásku ti davali a chceš aby ti opäť verili ,no sam vidíš že toto všetko dokázať nie je jednoduché a nedá sa to zo dňa na deň. Dnes sa už bojíš opäť žiadať o pomoc tých u ktorých si stratil dôveru a dokonca sa bojíš každého nového dňa lebo si už absolutne neveríš . Nuž a aj preto si zavítal medzi nás neznámich ale s osudom podobným tvojemu a chceš,žiadaš,prosíš o pomoc a to aj napriek tomu že si si na tomto portali už neraz čítal osudy a rady tebe podobným . Nuž skús mi povedať ,čo si si z týchto rád už osvojil a pokúšal sa previesť do ,,praxe'' na tvojej ceste k abstinencii a zmene života. Ja ti teraz momentalne môžem v tvojej neľahkej situacii poradiť tak ,že ti odporučím zájsť za tvojím zamestnávateľom s číslom účtu tvojej mamičky a poprosil ho aby väčšiu časť tvojej mzdy-vyplaty odvádzal jej a tebe poslal len nevyhnutnú čiastku na živobytie a ubytovanie. No a ak máš pri sebe priateľa,ktorému aspoň trochu veríš ,tak sa mu zdôver a daj mu svoju kartu a dohodni pravidla za akých ti on bude vyberať peniaze nevyhnutné na tvoje prežívanie a to s tým že mu budeš dokladovať každý jeden cent ,ktorý minieš!!!! Sám vidíš ,že nie si pánom sam sebe a preto nemôžeš byť momentalne ani panom vlastných peňazí ,lebo v skutočnosti nie ty ale tvoja choroba ich ovláda a panuje im!!! Toto je jeden z prvých a nevyhnutných krokov ,ktoré musíš chcieť spraviť ,aby si sa vôbec pohol z miesta a riešil konečne to ,čo riešiť máš! Takže čakám kedy nám tu napíšeš ,že si tak spravil a myslíš to skutočne vážne a úprimne s narabanim nášich rád a našou pomocou.....
- fiducia
Menej
Viac
- Získaných poďakovaní 1
pred 9 rokmi 11 mesiacmi #2041
od fiducia
Odpoveď od fiducia na tému rozhodnutia
Robert, peniaze na kurz v žiadnom prípade nesnaž vyhrať v automate....ver mi.....vhodis peniaze aj na dva kurzy.ja som sa snažila vyhrať ´už len tristo´ a nakoniec to bolo 3000 čo som tam nachádzal.....Neviem ako ty, ale ja som bola u tejto pani http://www.spiralife.sk......pomohla mu odbúrať stres, depresiu a závislosť. Vrelo ti ju odporúčam. Aj keď viem, že dlhy mi nepomohla splatiť, ale veľmi mi pomohla psychicky.
- robo95
- Autor témy
Menej
Viac
- Získaných poďakovaní 0
pred 9 rokmi 11 mesiacmi #2040
od robo95
Odpoveď od robo95 na tému rozhodnutia
Dakujem za odpovede, je to velmi tazke v tejto chvili pretoze ak by som sa vratil domov tym by som sa zadlzil este viac, nemam este splateny kurz, ktory by som musel aj tak zaplatit. A rodine som sa uz priznal pred mesiacom, snazili sa mi pomoct aj mi nejake peniaze poslali a teraz som to posral este viac, viem ze teraz mi nevedia pomoct tak ich nechcem zbytocne trapit. Je to tazke, s fajcenin travy som po 4 rokoch prestal bez problemov ale toto, hranie v tom nieco je co ma nepusti.... Viem ze robim chybu, ale aj tak idem ako mulica.
- fiducia
Menej
Viac
- Získaných poďakovaní 1
pred 9 rokmi 11 mesiacmi #2039
od fiducia
Odpoveď od fiducia na tému rozhodnutia
Ahoj Robo
Aj ja som bola na tom tak zle. Ale u mňa to bolo tak, že ja som chcela spáchať samovraždu. Potom ako sa to dozvedel brat a mama, boli mi oporou. A stale sú. Tiež mám dlhy, ale viem, že ak budem hrať budú len väčšie a väčšie. Bohužiaľ, zaciatocnicke šťastie pominulo. A ver mi, že už ta to bude ťahať len a len dole. Človek si to musí uvedomiť sám. Porozprávať sa s rodinou myslím, že stojí za to. Ak ta majú radi a záleží im na tebe, nájdete východisko.
Držím palce
Aj ja som bola na tom tak zle. Ale u mňa to bolo tak, že ja som chcela spáchať samovraždu. Potom ako sa to dozvedel brat a mama, boli mi oporou. A stale sú. Tiež mám dlhy, ale viem, že ak budem hrať budú len väčšie a väčšie. Bohužiaľ, zaciatocnicke šťastie pominulo. A ver mi, že už ta to bude ťahať len a len dole. Človek si to musí uvedomiť sám. Porozprávať sa s rodinou myslím, že stojí za to. Ak ta majú radi a záleží im na tebe, nájdete východisko.
Držím palce
- Kubest
Menej
Viac
- Získaných poďakovaní 0
pred 9 rokmi 11 mesiacmi #2038
od Kubest
Odpoveď od Kubest na tému Intuícia
Ahoj, Robo.....
Viem,si predstaviť túto komplikovanú situáciu akú momentálne máš, lebo niečo podobné som prežil z kamarátom a tak mi je dosť zložité mi na to odpovedať. Len príkladom: bol v zahraničí dosť dlho a neušetril ani cent, zadlžil sa v miestnych bankách a vykúpenie bolo,že sa vrátil na SVK. A pracuje u otca a ten mu dáva na prídel min.plat a ešte dosť dlho to bude posielať do zahraničných bánk. Chcem ty len naznačiť, že keď to nezvládaš tam len to preboha nenechaj zájsť ešte do väčšieho rizika... A keď si tam sám bez priateľky a priateľov o to viac sa môže stať z teba osamelý hrač - samotár, že psychicky a finančne ta to zlikviduje. To radšej sa vráť domov a vyhľadaj odbornú pomoc. Lebo samota a vzdialenosť od domova ešte viac túto chorobu utuží. Držím palce a píšem ty to ako človek čo vie čo táto choroba spôsobuje. PS: viac ty povie o tom Dusiander2 - inač ja pracujem v soc.politike...
Viem,si predstaviť túto komplikovanú situáciu akú momentálne máš, lebo niečo podobné som prežil z kamarátom a tak mi je dosť zložité mi na to odpovedať. Len príkladom: bol v zahraničí dosť dlho a neušetril ani cent, zadlžil sa v miestnych bankách a vykúpenie bolo,že sa vrátil na SVK. A pracuje u otca a ten mu dáva na prídel min.plat a ešte dosť dlho to bude posielať do zahraničných bánk. Chcem ty len naznačiť, že keď to nezvládaš tam len to preboha nenechaj zájsť ešte do väčšieho rizika... A keď si tam sám bez priateľky a priateľov o to viac sa môže stať z teba osamelý hrač - samotár, že psychicky a finančne ta to zlikviduje. To radšej sa vráť domov a vyhľadaj odbornú pomoc. Lebo samota a vzdialenosť od domova ešte viac túto chorobu utuží. Držím palce a píšem ty to ako človek čo vie čo táto choroba spôsobuje. PS: viac ty povie o tom Dusiander2 - inač ja pracujem v soc.politike...
- robo95
- Autor témy
Menej
Viac
- Získaných poďakovaní 0
pred 9 rokmi 11 mesiacmi #2035
od robo95
rozhodnutia bolo vytvorené robo95
Ahojte, asi to nebude ziadne prekvapenie ak poviem, ze som gambler. Zacalo to pred 2 rokmi ked som mal 17 rokov, nepochadzam zo ziadnej bohatej rodiny, cize mi vreckove od mamky nestacilo. Zacal som si "privyrabat " automatmi. Na zaciatku nevinne z par eur vyhrat dost penazi na prehyreny vikend s kamosmi, povedal som si hmm to uz ano. Lenze ako kazdy, nestacilo mi, isiel som dalej, prva velka vyhra 300€, presne o tyzden nato som uz nemal skoro nic a z poslednej 5ky som vyhral 3000€, vtedy sa to uplne posralo by som povedal, za 3 tyzdne boli fuk, popoziciaval som si nejake peniaze, ktore som postupne nakoniec vratil, ale uz som bol v kolotoci, mal som kvoli tomu problemy aj s rodinou, ale stale som slub nehrat porusil, chodieval som potajomky hravat. Az teraz v lete som sa odhodlal odist robit do zahranicia, 2 mesiace som sa uplne izoloval od hrania no nakoniex som zacal zas mam slusny plat okolo 1500€ a odkedy som tu zo 4 vyplat som prehral cez 2000€. Som totalne na dne, bojim sa ze uz je neskoro a sam to nezvladnem, ak o tom zas poviem mame tak ju to uz polozi dostat sa sem a zacat tu stalo vela penazi myslim si ze potrebujem pomoc, asi liecenie ale ak teraz vsetko zahodim a pridem domov, rodina a JA sam si to nikdy neodpustim. Vcera som zas prehral 500€ pretoze som bol uz v zlej situaccii a samozrejme ako inac ju riesit ako ju este zhorsit?? Co mi radite? Vopred dakujem.
Čas vytvorenia stránky: 0.622 sekúnd