Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

rozhodnutia

  • dusiander2
pred 9 rokmi 2 týždnami #2064 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému rozhodnutia
Robo,

no ,ako sa ti dari prežívať mesiac po mesiaci?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • robo95
  • Autor témy
Viac
pred 9 rokmi 2 mesiacmi #2046 od robo95
Odpoveď od robo95 na tému rozhodnutia
Moj plan je nejak prezit tento mesiac co bude dost narocne v prvom rade. A nejak vyplnit volny cas ktoreho mam dost, zacnem chodit do posilovne, to posilni telo aj ducha. Zverim financie do ruk niekoho ineho, aby som nemal take pokusenie a najdem si ciel v zivote ktory chcem dosiahnut a kvoli ktoremu sa mi oplati odkladat tie peniaze ktore som doteraz bezhlavo minal.. A vzdy ked ma napadne znovu hrat, 2x si to rozmyslim, vzdy som si naivne nahovaral ze je to ok a ze len pre odreagovanie si zahram z par eur alebo nejaky iny trapny dovod ale musim si uvedomit ze uz som tu neviditelnu ciaru prekrocil, cize mam 2 moznosti uzivat si zivot a prehodnotit si priority alebo sa nadalej trapit. Nemam este ani 20 rokov, cely zivot pred sebou a dlhy urovnam za 2-3mesiace v porovnani s niektorymi ktori to budu platit cely zivot som natom dobre. Chce to len si uz naozaj uvedomit o co ide, azmenit sa. verim ze sa mi Podari zmenit svoj zivot zmenit k lepsiemu iba to musim chciet a riesit!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 9 rokmi 2 mesiacmi #2045 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému Intuícia
Ahoj ,


chcel by so sa ťa spýtať či vieš niečo o pripravovaných zmenách zákonov týkajúcich sa obmedzenia nelatkovych závislosti a kto ich pripravuje popripade navrhuje. Ďakujem.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 9 rokmi 2 mesiacmi #2044 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému rozhodnutia
Robo,

najjednoduchšie by bolo povedať ti ,si mladý závislý a nezvládaš to a ani sam nezvládneš tak nečakáj na zázraky,tie sa pri tejto chorobe nedejú, a utekaj domov k mamke a lekárom. Tvoje uvedomenie skutočného stavu a pravdy o sile závislosti je prakticky nulové a to si už prešiel zo závislosti latkovej na závislosť nelatkovu a tá ťa stojí a ničí ešte viac než ta predtým. Tvoja zamena závislosti neznamená že si prestal ,ale že pokračuješ ďalej a tvoj organizmus jednoducho dostáva to,čo dostať ma!!! A ty sa pod silou zavislosti čím ďalej tým viac prepadáš na dno pomyselnej reprimitivizačnej a resocialnej špirály kde z teba zostane len ľudska troska neschopná odraziť sa od jej dna ! Ty sice pišeš že vieš čo momentálne chceš a musíš,ale nevieš ako to dosiahnuť a hlavne čo všetko musíš podstúpiť aby si to dosiahol! Cesta k závislosti bola aj u teba jednoduchá a bez akýchkoľvek zábran a uvedomenia a tak isto je aj tvoja cesta zo zavislosti veľmi ťažka a hlavne dlhšia ale už s akým ,takým uvedomenim že je zle. Aj ty chceš zrazu len splatiť dlhy a mať konečne od všetkých a všetkého pokoj a potom už nebudeš nikdy hrať a tipovať! Aj ty chceš odrazu vrátiť pomoc a lásku tým,ktorí ti pomohli a lásku ti davali a chceš aby ti opäť verili ,no sam vidíš že toto všetko dokázať nie je jednoduché a nedá sa to zo dňa na deň. Dnes sa už bojíš opäť žiadať o pomoc tých u ktorých si stratil dôveru a dokonca sa bojíš každého nového dňa lebo si už absolutne neveríš . Nuž a aj preto si zavítal medzi nás neznámich ale s osudom podobným tvojemu a chceš,žiadaš,prosíš o pomoc a to aj napriek tomu že si si na tomto portali už neraz čítal osudy a rady tebe podobným . Nuž skús mi povedať ,čo si si z týchto rád už osvojil a pokúšal sa previesť do ,,praxe'' na tvojej ceste k abstinencii a zmene života. Ja ti teraz momentalne môžem v tvojej neľahkej situacii poradiť tak ,že ti odporučím zájsť za tvojím zamestnávateľom s číslom účtu tvojej mamičky a poprosil ho aby väčšiu časť tvojej mzdy-vyplaty odvádzal jej a tebe poslal len nevyhnutnú čiastku na živobytie a ubytovanie. No a ak máš pri sebe priateľa,ktorému aspoň trochu veríš ,tak sa mu zdôver a daj mu svoju kartu a dohodni pravidla za akých ti on bude vyberať peniaze nevyhnutné na tvoje prežívanie a to s tým že mu budeš dokladovať každý jeden cent ,ktorý minieš!!!! Sám vidíš ,že nie si pánom sam sebe a preto nemôžeš byť momentalne ani panom vlastných peňazí ,lebo v skutočnosti nie ty ale tvoja choroba ich ovláda a panuje im!!! Toto je jeden z prvých a nevyhnutných krokov ,ktoré musíš chcieť spraviť ,aby si sa vôbec pohol z miesta a riešil konečne to ,čo riešiť máš! Takže čakám kedy nám tu napíšeš ,že si tak spravil a myslíš to skutočne vážne a úprimne s narabanim nášich rád a našou pomocou.....

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • fiducia
Viac
pred 9 rokmi 2 mesiacmi #2041 od fiducia
Odpoveď od fiducia na tému rozhodnutia
Robert, peniaze na kurz v žiadnom prípade nesnaž vyhrať v automate....ver mi.....vhodis peniaze aj na dva kurzy.ja som sa snažila vyhrať ´už len tristo´ a nakoniec to bolo 3000 čo som tam nachádzal.....Neviem ako ty, ale ja som bola u tejto pani http://www.spiralife.sk......pomohla mu odbúrať stres, depresiu a závislosť. Vrelo ti ju odporúčam. Aj keď viem, že dlhy mi nepomohla splatiť, ale veľmi mi pomohla psychicky.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • robo95
  • Autor témy
Viac
pred 9 rokmi 2 mesiacmi #2040 od robo95
Odpoveď od robo95 na tému rozhodnutia
Dakujem za odpovede, je to velmi tazke v tejto chvili pretoze ak by som sa vratil domov tym by som sa zadlzil este viac, nemam este splateny kurz, ktory by som musel aj tak zaplatit. A rodine som sa uz priznal pred mesiacom, snazili sa mi pomoct aj mi nejake peniaze poslali a teraz som to posral este viac, viem ze teraz mi nevedia pomoct tak ich nechcem zbytocne trapit. Je to tazke, s fajcenin travy som po 4 rokoch prestal bez problemov ale toto, hranie v tom nieco je co ma nepusti.... Viem ze robim chybu, ale aj tak idem ako mulica.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • fiducia
Viac
pred 9 rokmi 2 mesiacmi #2039 od fiducia
Odpoveď od fiducia na tému rozhodnutia
Ahoj Robo
Aj ja som bola na tom tak zle. Ale u mňa to bolo tak, že ja som chcela spáchať samovraždu. Potom ako sa to dozvedel brat a mama, boli mi oporou. A stale sú. Tiež mám dlhy, ale viem, že ak budem hrať budú len väčšie a väčšie. Bohužiaľ, zaciatocnicke šťastie pominulo. A ver mi, že už ta to bude ťahať len a len dole. Človek si to musí uvedomiť sám. Porozprávať sa s rodinou myslím, že stojí za to. Ak ta majú radi a záleží im na tebe, nájdete východisko.
Držím palce

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Kubest
Viac
pred 9 rokmi 2 mesiacmi #2038 od Kubest
Odpoveď od Kubest na tému Intuícia
Ahoj, Robo.....

Viem,si predstaviť túto komplikovanú situáciu akú momentálne máš, lebo niečo podobné som prežil z kamarátom a tak mi je dosť zložité mi na to odpovedať. Len príkladom: bol v zahraničí dosť dlho a neušetril ani cent, zadlžil sa v miestnych bankách a vykúpenie bolo,že sa vrátil na SVK. A pracuje u otca a ten mu dáva na prídel min.plat a ešte dosť dlho to bude posielať do zahraničných bánk. Chcem ty len naznačiť, že keď to nezvládaš tam len to preboha nenechaj zájsť ešte do väčšieho rizika... A keď si tam sám bez priateľky a priateľov o to viac sa môže stať z teba osamelý hrač - samotár, že psychicky a finančne ta to zlikviduje. To radšej sa vráť domov a vyhľadaj odbornú pomoc. Lebo samota a vzdialenosť od domova ešte viac túto chorobu utuží. Držím palce a píšem ty to ako človek čo vie čo táto choroba spôsobuje. PS: viac ty povie o tom Dusiander2 - inač ja pracujem v soc.politike... :dry:

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • robo95
  • Autor témy
Viac
pred 9 rokmi 2 mesiacmi #2035 od robo95
rozhodnutia bolo vytvorené robo95
Ahojte, asi to nebude ziadne prekvapenie ak poviem, ze som gambler. Zacalo to pred 2 rokmi ked som mal 17 rokov, nepochadzam zo ziadnej bohatej rodiny, cize mi vreckove od mamky nestacilo. Zacal som si "privyrabat " automatmi. Na zaciatku nevinne z par eur vyhrat dost penazi na prehyreny vikend s kamosmi, povedal som si hmm to uz ano. Lenze ako kazdy, nestacilo mi, isiel som dalej, prva velka vyhra 300€, presne o tyzden nato som uz nemal skoro nic a z poslednej 5ky som vyhral 3000€, vtedy sa to uplne posralo by som povedal, za 3 tyzdne boli fuk, popoziciaval som si nejake peniaze, ktore som postupne nakoniec vratil, ale uz som bol v kolotoci, mal som kvoli tomu problemy aj s rodinou, ale stale som slub nehrat porusil, chodieval som potajomky hravat. Az teraz v lete som sa odhodlal odist robit do zahranicia, 2 mesiace som sa uplne izoloval od hrania no nakoniex som zacal zas mam slusny plat okolo 1500€ a odkedy som tu zo 4 vyplat som prehral cez 2000€. Som totalne na dne, bojim sa ze uz je neskoro a sam to nezvladnem, ak o tom zas poviem mame tak ju to uz polozi dostat sa sem a zacat tu stalo vela penazi myslim si ze potrebujem pomoc, asi liecenie ale ak teraz vsetko zahodim a pridem domov, rodina a JA sam si to nikdy neodpustim. Vcera som zas prehral 500€ pretoze som bol uz v zlej situaccii a samozrejme ako inac ju riesit ako ju este zhorsit?? Co mi radite? Vopred dakujem.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.068 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top