Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

Život je krásny bez hrania a alkoholu, je dokonca oveľa krajší

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 11 rokmi 2 týždnami #1788 od dusiander
Nuž teda vítaj medzi nami a nech ti tvoj elán,odhodlanie, entuziazmus a afirmácia pri zmene myslenia, po ťažkom páde, a následne kvalitnejšieho,zdravšieho,šťastnejšieho a radostnejšieho života vydrží čo najdlhšie!

PRAVDA robí zmenu,keď ju vyriekneš,veci už nie sú také,aké boli pred tým.Iba ak pochopíš prečo chceš povedať PRAVDU,ti pomôže rozhodnúť o tom,či veci ktoré sa zmenia tvojím pričinením budú také,aké chceš aby boli!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • pianista
  • Autor témy
Viac
pred 11 rokmi 3 týždnami #1787 od pianista
Som 2 týždne po ústavnej liečbe,ktorú som absolvoval v Košiciach v CPLDZ.
Táto moja prvá liečba ma naštartovala tak,že sa cítim ako znovuzrodený, naučil som zvládať konštruktívne hnev, ovládať sa, realizovať ciele, plánovať svoje financie, najmä výdavky, byť zodpovedný a mať poriadok v hlave, duši, doma, vo financiách aj vo vzťahoch. Sprvu som bol voči liečbe trochu skeptický, pretože sme tam boli všetci závislí spolu, až po týždni - po dvoch som si uvedomil, že je to naopak, pretože tak alkoholici,tabletkári,narkomani,gambleri sme mali rovnaké príznaky:craving(túžba po droge), absťáky, problémy v rodine,súkromí,finančné,sociálne,existenčné,zdravotné a všetci sme teda boli na jednej lodi a tým,že sme sa spoznávali, spovedali sa jeden druhému, tým sme sa vlastne liečili, všetci sme boli terapeutmi pre všetkých. K odborným materiálom o gamblingu som sa dostal vďaka ochotnej sociálnej sestre a liečba mi naozaj veľmi pomohla, spoznal som tam sám seba a získal zdravý odpor k návykovým látkam a k hraniu i alkoholu. Prečistil som si telo i dušu a začal sa mať konečne rád. Chodím na G kluby a skupinu ambulantných hoci to mám 85 km a ešte aj doma u nás máme klub raz za mesiac.
Absolútnou prioritou je teraz nehrať a nepiť, všetko ostatné je druhoradé. Mám obrovské dlhy,ale požiadal som o odklad splátok, kedže som 2 mesiace marodowal nemám teraz veľa prostriedkov naviac. všetko sa dá zvládnuť,riešiť, abstinenti radi poradia aj pomôžu.
Som gambler, 2 mesiace abstinujúci a milujem život. Svoje dlhy,škody,hriechy,či zákernosti minulosti nezmením, ani svoju diagnózu, preto som sa s tým všetkým zmieril, čo môžem zmeniť je spôsob či štýl života, toto je pre mňa motiváciou, žiť ako ostatní ľudia-plnohodnotne...dá sa to aj bez drog alkoholu a hry.
Nie je hanbou zakopnúť, ale hanbou je sa po páde nepostaviť.
Je úplne jedno, či hráte , alebo nie. Šance máte rovnaké. Ale čím viac prostriedkov do hry hráč vloží, tým viac stratí.(F. Lebowitz, odborník na štatistiku)
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: adik, bashka

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.060 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top