Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

Gamblerstvo - závislosť alebo povolanie?

  • Warrior
Viac
pred 14 rokmi 11 mesiacmi #200 od Warrior
Suhlasim s hrushom...taketo vidiny som mal aj ja kedysy...Ako to je super ze, tak za 200sk vyhrat 10 000sk.A ako este lepsie je ich tam potom vratit,plus este svoje a este svoje a este svoje..potom sa ti kusok zadary mas nieco ,,plus,, a zase to tam das a plus este svoje a plus este svoje a takto to ide az kym sa vcas nespametas alebo ta to totalne neznici a nezruinuje.Ani na jednej hazardnej hre sa neda byt ziskovy a je jedno o co ide ci su to ,,zarucene systemi,,na ruletu alebo hocico,nedaj boze automaty. Zase cest vynimkam co sa stane raz za dlhu dobu ze niekto vyberie par milionov niekde v Las Vegas ze to ani neprehra do konca zivota a aj to je niekto taky ktory nema od dobroty co robit s peniazmi tak ich prehrava narokom.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • hrusho
Viac
pred 15 rokmi 3 mesiacmi #36 od hrusho
Vidím,že ťa čaká ešte dlhá cesta,ešte si neprišiel na pár dôležitých vecí ako napr.že na automatoch sa zarobiť nedá....A to že vidíš sem tam niekoho ako urobí z 500sk 1500 nič neznamená,neverím že tých ľudí sleduješ od rána do večera a máš zmapované všetky herne v okolí.Tak isto nikto nikdy v živote neprišiel a ani nepríde na nejaký systém.Ja som ešte stále aktívny hráč a hrám viac ako 10 rokov,takže takéto rozprávky ma vedia pobaviť.Zapamätaj si...AJ KEĎ VYHRÁŠ,NIČ TO NEZNAMENÁ,NAKONIEC TO VRÁTIŠ TROJNÁSOBNE.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • eMDi
  • Autor témy
pred 15 rokmi 3 mesiacmi #17 od eMDi
Pre niekoho nadpis tohto postu nedáva veľký zmysel. Niektorým sa to bude zdať ako hlúposť. Niektorí len možno mávnu rukou (ak vôbec) a zavrú túto stránku. Pre tých, ktorí zotrvali skúsim trochu objasniť veci, ktoré sa týkali niekedy aj mňa ...

Gambler - patologický hráč, ktorý je v moci výherných automatov. Človek, čo takmer nepozná okrem zamestnania iný život, než automaty. Až to zájde do fáze, že stratí úplne všetko a padne na dno s neistým ďaľším osudom, alebo začne pozorne sledovať hru, správanie stroja i ostatných hráčov a hľadá vhodný štýl hry. I keď je to len stroj a nie všetko je o náhode, dá sa nájsť na pár kúskoch tá správna cesta.

V roku 2003 som bol na ZVS v Hlohovci a v jednej krčme dole pri pive som len tak zo srandy skúsil za pár korún šťastie ... Zisk - cca 1000 Sk. Pre vojaka s mesačným žoldom 400 Sk to padlo viac než vhod. A na tomto prípade sa potvrdilo staré známe "První vyhrání, z kapsy vyhání". Práve v tej chvíli sa pre mňa začal 4-mesačný kolotoč na trase kasárne - herňa. Bodaj by aj nie, keď človeka ťahala vidina aspoň malého finančného prilepšenia. Nemal som nijak veľké oči. Potešil aj dvojnásobok vkladu (200-400 Sk) a postupom času sa mi aj začalo ako tak dariť. Boli obdobia, keď som mal týždeň - dva peniaze, potom ma scucol a a zas som si musel požičiať, aby som o dva dni opäť vyhral, vrátil peniaze a zas bol v pluse. Takto sa to ťahalo celé 4 mesiace. Za tú dobu prešlo cez stroje vyše 40 až 60 tisíc. Paradoxom je, že okrem zhruba sto korún už boli všetko len vyhrané peniaze, ktoré sa mi darilo ako-tak rozmnožovať. Išiel som do civilu a automatom som dal na nejaký čas pápá.

Po vojne bolo obdobie asi dva a pol roka, kedy som chodil skúšať šťastie len sem tam. Niekedy raz za mesiac, niekedy raz za 2 mesiace. Ako kedy a s rôznymi vkladmi i výhrami či prehrami. Časom som začal chodiť s kamarátom von, zvykol chodievať do herne, kde som vedľa neho sedával dlhé hodiny a nudil som sa. Keď tieto vysedávačky ma po dvoch mesiacoch prestali baviť, zvykol som si dať do stroja 100 - 200 Sk a len tak si ťukal ... z nudy ... Kým on minul za hodinu aj 4 000 Sk, ja som po štyroch, či piatich hodinách vybral to, čo som tam dal alebo pár stoviek navrch. Mne to stačilo. Po čase sa mi však podarilo omylom zvýšiť stávku, tak namiesto pár stoviek to bolo asi 3 000 Sk ... Za 200 Sk vybrať 3000 korún? Zdvihnite ruku tí, ktorých by to nenamotalo ...

Začal som ísť dolu vodou, sledoval som princípy, techniky a pod., k tomu prišiel alkohol, ktorý len zvyšoval túžbu po výhre, agresiu a skratové jednanie. Trvalo to pár mesiacov, podarilo sa mi eliminovať aspoň frekvenciu hrania. Až zhruba pred rokom som s tým na polroka sekol úplne. Po výhre cez 35 000 Sk za 3-4 dni. Dôvod? Začal som to sledovať ako programátor. Začal som uvažovať, ako by som to, či ono naprogramoval ja. Povedané v skratke: analyzovať, analyzovať, analyzovať. A to nebolo dobré. Už som to nehral pre peniaze, ani preto, že by som cítil potrebu. To nie. Už tam bola túžba o odhalení princípu (princípom číslo 2 je to, aby Vás ten stroj ošklbal). Keď pritom sedíte a premýšľate a analyzujete, vhodíte stovku, a ďaľšiu a ďaľšiu a liter - dva sú v keli.

Chodieval som do jedného podniku, kde dnes chodím už väčšinou na džús alebo nealko pivo. Jeden z krupiérov mi povedal o jednej známej (a dnes už nebohej) osobe, že tam chodila presne z toho istého dôvodu, ale vedel, kde má mieru, čo sa mne nie vždy podarilo ... Dnes sa snažím od tohto strániť. Niekedy len tak zo srandy hodím do toho stroja 100 korún, spustím auto štart, nech to hrá za mňa a kecám aj pol hodinu pri bare. A je mi jedno, či vyhrám alebo nie.

Vidím tam totižto chodiť ľudí, rôznych profesií i veku. Mnohí z nich tam chodia len zo srandy si zahrať, alebo kvôli relaxu. A mnohí z nich si tam chodia pravidelne prilepšovať. Prečo? Došli na ten princíp. Došli na to, ako z 500 Sk urobiť 1500 Sk. Aj ja. Keď takto prídu každý druhý deň s tým istým výsledkom, tak ... No ja už nie. Nemám nervy na to, aby som so strachom čakal na to, kedy zmenia samotný program v strojoch. Nemám nervy na to, že začnem opäť prehrávať. Že opäť padnem na dno, v očiach blízkych budem len obyčajný looser alebo outsider. Ja už svoju výhru mám. Bývam s priateľkou a zaspávať večer s ňou a ráno vedľa nej sa budiť je pre mňa omnoho väčšia výhra a šťastie ako 5 BARov.


Prečo som Vám hovoril tento môj príbeh? Rozhodne som sa nechcel chvastať, pretože to nie sú čestne a prácou zarobené peniaze. Chcel som Vás možno varovať, možno som chcel aby ste mali ďalší uhol pohľadu, keď sa to dozviete o niekom z Vášho okolia ... A možno som sa chcel aj poistiť pre budúcnosť, keby ma náhodou opäť raz chytili túlavé nohy smer herňa ...

eMDi

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.052 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top