Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

Kazdy sa len stazuje

  • Jozef gambler
Viac
pred 11 rokmi 1 mesiacom #1784 od Jozef gambler
Odpoveď od Jozef gambler na tému Kazdy sa len stazuje
Nik sa s toho nedostal ani nedostane,jedina cesta je abstinovat od hrania,a vyhybat sa možnostiam na hru.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • juro
pred 12 rokmi 6 mesiacmi #1427 od juro
Odpoveď od juro na tému Odp.:Kazdy sa len stazuje
Mila Jana
Ja si myslim že bez odbornej či už ustavnej alebo ambulantnej liečby sa neda s tym prestat, človek na to hranie alebo tipovanie stale mysli. Ale aj tak Ti prajem vela mesiasov bez hrania, resp. tipovania. Myslim že maš ale dosT rizikovu pracu . Som abstinujuci gambler, nehram takmer 2 roky. Držim Ti palce

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • jajkabb
pred 12 rokmi 6 mesiacmi #1426 od jajkabb
Odpoveď od jajkabb na tému Odp.:Kazdy sa len stazuje
Ahoj "stophraniu" :-), myslím, že máš pravdu v tom, že pokiaľ SÁM nebudeš presvedčený že chceš naozaj prestať, môžeš absolvovať aj 10 liečení, chodiť od psychiatra - cez psychológa a kadekoho ďalšieho, neprestaneš, a vždy sa budeš k automatom - alebo hociakému hraniu vracať. Vidina výhry a jej chuť ťa bude vždy priťahovať, pokiaľ si neuvedomíš a poriadne nenatĺkneš do hlavy princíp a podstatu podnikania prevádzkovateľa či už automatov, stávk. kancelárií a pod.
Zamyslel si sa už niekedy, ako sú nastavené automaty? chvála bohu - to som skúsila len pár krát, keď mi to jeden priateľ z mladosti vysvetlil (sám ich prevádzkoval vo svojej krčme) :
1., 50% vložených ide štátu - daň
2., 40% -//- prevádzkovateľovi
3., 10% naspäť hráčom vo forme výhier. .. Takže po tomto vysvetlení som automaty okamžite zavrhla. Keno - športka - loto a pod..... úplne zbytočné - čakať na výhru - ak je pravdepodobnosť 1:niekoľkým miliónom?...totálna blbosť...
ostalo mi - stávkovať. Áno..pár pekných rôčkov som sa mu venovala...dokonca som si "vďaka" tejto záľube aj prácu našla - dokonca ešte stále robím...ale aby som neodbočovala od témy - spadla som do toho až tak, že už som bola tiež zrelá nielen na psychiatriu/liečenie, ale ja sama by som sa dala hádam aj zavrieť ! /myslím do basy./
Tiež som začínala s malými vkladmi, samozrejme aj vyhrávala, ale ku koncu sa to už nedalo ovládať. /až chceš vedieť viac - pozri moje príspevky z júna 2011).
Chcem týmto len poukázať na to, že ak si uvedomíš - aká je situácia - že sa nevieš ovládnuť a prestať - keď do stroja niečo hodíš- si naozaj chorý. Skús si vždy pri pokušení pripomenúť tú tabulku delenia peňazí v automate, príp. ako ja - že aj tak je v dnešnej dobe minimálne 50 % zápasov predaných a podvodov.........a pôjde to !
Moje najnovšie zvládnuté pokušenie : ako som už spomínala - naďalej robím v stávk.kanc - netipujem od 10.06 , včera bolo dosť málo tipérov a ako naschvál, som neviem ako prerobila 20 Eur.(nie tipovaním, ale pomýlením). Myslela som, že ma porazí - a samozrejme ako 1. ma napadlo - musím ich dostať naspäť. Pozriem sa čo sa ráno hrá, veď určite tam niečo bude. Ale vzápätí mi napadlo -SI NAĆISTO BLBÁ?...šlak to traf..20E oželiem, len zase nezačať. Nestojí to zato. Zobrala som to ako varovný prst /skúška. A som na seba hrdá, že som to zvládla a držím sa.
Držím palce aj Tebe, aj všetkým, čo ešte nezačali ale naozaj chcú skončiť. A ako hovorím, kým si to každý neuvedomí sám - že je chorý a prečo sa neoplatí hrať...je zbytočné sedieť 7 týždňov zavretý hoci aj 5x.
Mne momentálne aj rodina verí, dokonca mám k dispozícii všetky prostriedky- či už finančné, OP...a pod.

nehrajúca pat. hráčka Jana

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 12 rokmi 7 mesiacmi #1408 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Odp.:Kazdy sa len stazuje
Adrian,
ako silne si presvedceny ze sa sam vyliecis? A odkial chces cerpat vedomosti potrebne pri odstranovani tvojej choroby?A vobec preco sa branis tych ,co ti mozu najviac pomoct!?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Stophraniu
  • Stophraniu-ov Avatar Autor témy
Viac
pred 12 rokmi 7 mesiacmi #1402 od Stophraniu
Kazdy sa len stazuje bolo vytvorené Stophraniu
Pred par rokmi, teda konkrétne v 18tich sme si boli s partiou sadnúť v jednom podniku.
Popíjali sme si vínko, kecali a oddávali sa príjemnej nálade. Keď prišlo na platenie, tak sme zistili, že nemáme dostatok peňazí a bolo treba vyhľadať bankomat. Vtedy mi najlepší kamarát navrhol, aby sme vyskúšali hodiť do hracieho automatu každý po desať korún. Beztak sme museli ísť do bankomatu, tak som si povedal, že tých 10,-SKK ma nevtiahne z biedy. Po asi necelej minúte hrania zrazu zakričal: fajkááá. Gambleri vedia čo tento výraz znamená. Pre tých, čo nehrajú to bola maximálna možná výhra na pokrovom automate. Za 20,-SKK sme vyhrali vtedy 2200,-SKK, čo bol pre mňa veľmi zaujímavý začiatok. Vyplatili sme si účet, rozdelili si peniaze a šli domov.

Tá výhra ma akoby opantala, tak som sa s kamošom stretol aj na druhý deň v inom bare. Vtedy som prehral (ak si dobre pamätám tuším 100 korún a nahnevaný išiel z krčmy preč.
Chvíľku som automatom nevenoval vôbec pozornosť. Vždy keď som kamoša stretol v bare a videl ho sedieť za strojom, skôr som mu dohováral, než aby som si k nemu prisadol.
Druhá skúška u mňa bola, keď som mu požičal asi 50 korún na hru. Vedel som, že peniaze má, že nemá problém mi ich vrátiť, tak, že prečo nie. S odstupom času si uvedomujem, že som ho zbytočne v tej hre podporoval. Radšej som mal povedať, nedám ti, na hru určite nie a bol by pokoj. On však za tých 50 korún vyhral bezmála polovicu mojej výplaty a sumu si so mnou rozdelil na polovičku.
To bol pre mňa štartér ako hrom. Zrazu som mal peniaze nazvyš a nevedel čo s nimi. Kúpené oblečenia a účty zaplatené boli, tak som ich považoval zrejme za zbytočné.
V ten deň sme spolu obehali zopár herní a bingo. Šťastie bolo vrtkavé, raz sme minuli, opäť zase vyhrali. Domov sme prišli obaja spokojní a rozlúčili sa s tým, že na druhý deň pokračujeme. Nakoľko bol akurát víkend, už od rána sme obliehali krčmy.
Čas plynul (roky uchádzali) a ani sme sa nenazdali, zistili sme, že sranda v podaní vídeohier čosi stojí.
Jedného dňa keď sme sedeli sklamaní pri pive a bavili sa koľko sme za 10 rokov hrania približne minuli peňazí, vychádzali nám cifry ako za nové auto strednej triedy (cca 500 tisís).
To, že sme veľakrát vyhrali a pekné sumy sa akosi nerátalo, lebo časom, sa tie peniaze postupne vracali späť a čo horšie, ešte sa dopĺňali o financie zarobené mesiacom v práci.
Grády začalo hranie naberať na obrátkach, keď som minul takmer svoju celú výplatu. Vždy som mal v sebe toľko duchaprítomnosti, aby som si najskôr vyplatil účty a až potom hral.
Ani vo sne by ma nenapadlo, že hranie dokáže človeka natoľko ovládnuť.
Najhoršie (začo sa nesmierne hanbím) je, že kvôli hraniu som si začal požičiavať peniaze (našťastie ich vždy dokážem vrátiť), prestal som si kupovať oblečenie, lebo hre dávam prednosť , klamem najbližším o tom čo robím a kde mám peniaze.
Nejeden krát som pretrpel celú noc, lebo sa mi o automatoch snívalo, napadlo ma si zalietať z okna, či dokonca vylúpiť banku. Keď už to zašlo takto ďaleko, rozhodol som sa pri hraní obmedziť pitie alkoholu. Človek s triezvou hlavou predsa len racionálnejšie rozmýšľa než, keď je spitý pod obraz boží.
Banku, či urobiť si niečo, som už (dúfam, že naveky) vyňal zo svojej hlavy a skutočne sa mi lepšie ukazuje svet okolo seba.
Teraz je predo mnou ďalší a hádam asi ten najväčší problém.
PRESTAŤ HRAŤ!
Nespočetné množstvo krát som si povedal vetu: Nebuď hlúpy (osobne na seba používam tvrdšie vugarizmy  ), nehraj, kúp si niečo, ušetri si peniaze. A čo zakaždým urobím? Miniem peniaze na automaty. Sám seba si vážim, no v týchto momentoch sa pýtam, prečo? Je to také ťažké prestať hrať? Mimochodom, aj teraz, keď píšem tento článok, mám akési ponaučenie z toho, že som nemal hádzať do stroja. Osobne nie som zástancom ambulantnej liečby, preto sa všemožne snažím o prevenciu ako s týmto svojím neduhom zatočiť. Zaujímavé je, že pokiaľ nemám prístup k peniazom, tak si nepožičiavam a nevyhľadávam automaty. Niekedy ma aj celý mesiac nenapadne si k nim sadnúť. Ale ak príde deň D – výplata, tak poďme, ide sa hrať. Za jeden večer som schopný minúť okrem povinných poplatkov, takmer celú výplatu. Píšem večer? – hlúposť, ja už hrám aj doobeda, cez obed či v noci. Dá sa povedať, že z celého mesiaca hrám asi 2 dni a zbytok času sa venujem svojim záľubám. Len dva dni. Len za tie dva dni miniem toľko , čo má bežná rodina na celý mesiac.
A v tomto sa nenávidím. Chcem to zmeniť a musím. Neviem ešte ako, ale viem, že to musím sám. žiaden lekár, žiadne tabletky, žiadne rady. Viem čo potrebujem – PRESTAŤ. Otázne je, či to sám zvládnem.
Ak by ste si niekto chceli dakedy pokecať o hraní, rád sa zaradím do debaty. Nie však debata o tom koľko kto vyhral, lebo to už som si užil, tento krát chcem debatu o tom, kto sa z tohto dostal...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.057 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top