Predpoklad progresu choroby zvanej gambling

  • St
Viac
pred 6 rokmi 10 mesiacmi #4036 od St
Kochova
1 Maju spolocne znaky spravania je to ako cez kopir a to co opisujes je spravanie sa choreho gamblera
2 Neprestane ak nevyhlada odbornu pomoc ak to neurobil za 6 rokov preco by to robil stale veri ze sa vsetko zmeni
3 ja osobne tomu neverim bez pomoci neprestane
4 Maju trvalo zmenene myslenie a ich tuzba je zazivat adrenalinove veci

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 6 rokmi 10 mesiacmi #4035 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému Predpoklad progresu choroby zvanej gambling
Kochova,

žiaden zo závislých nemá trvalo zmenený mozog ,ale na základe určitých procesov v ňom ktoré sa odohrávajú pod vplyvom závislosti ,choroby sa mení ich správanie na vonok a predovšetkým k ich sebe samým ! Je to veľmi komplikovaný proces a jeho súčasťou je množstvo procesov v celom tele ,organizme a nie len v mozgu . A práve pod vplyvom týchto procesov sa mení aj myslenie závislých a ich správanie!!! Je to na strašne dlhú dobu vysvetľovania ,ale dá sa k tomu dopátrať v odborných publikáciach od odborníkov zaoberajúcich sa touto problematikou.

Závislosť ako každá iná choroba má svoje vývojové štádia a pokiaľ sa včas nezačne s jej liečbou ,tak každý jeden závislý sa pomaly a postupne prepadáva k jej samotnému ,,vrcholu" a tým jej dá celú jej silu do jej rúk a závislý sa mení na ľudskú trosku s ktorou sa ,,hrajú" všetky jej symptomy a nie on s nimi. A tak sa z človeka stáva len bezcenná a bezduchá troska,ktorá je schopná všetkého a to len v zaujme jeho a sily choroby ,ktorá ho núti takto konať a on nemá žiadne ochranné mechanizmi na jej elimináciu a na vonok to vyznieva tak,že on sa ani braniť nechce .No pravda je trochu iná a spočíva v už hore naznačených procesoch v mozgu ,ktoré ale chorý závislý nevie a mnoho krát už ani nechce ovplyvňovať!

Progres choroby u závislého,ktorý sa odmieta liečiť je u všetkých závislých rovnaký a symptomy závislosti každého jedného nakoniec privedú až na samé dno pomyselnej re primitivizačnej špirály z ktorého sa len veľmi ťažko odráža a vracia späť do života.Ani jeden závislý nie je v priebehu ,,rozvijania" sa choroby schopným uvedomenia si stavu a hlavne konania a preto iracionalizuje ,všetko zľahčuje a všetko berie na ľahkú váhu.Jednoducho podľahne všetkým symptomom,ktoré sprevádzajú túto veľmi ťažkú psychickú chorobu . U závislého prestavajú mať peniaze akúkoľvek cenu a hodnotu a pre neho znamenajú jedine ako zdroj ,,obživy" jeho choroby! Nuž a v takomto stave je schopný všetkého doslova predá sám seba a to len preto aby ,,ukojil" potreby jeho neskrotenej vášne v podobe gamblingu,tipovania ale aj na burzách!!! Takže aj tvojho už ex priateľa nezastaví nič a nikto pred otvorením každých dverí za ktorými mu ešte veľmi radi požičajú ......

Všetko ,čo opisuješ a na všetko čo sa pýtaš v prvom bode sú symptomami ,sprievodnými znakmi choroby =závislosti ,ktoré sú jej neoddeliteľnou časťou a treba k nim pridať predovšetkým aj takéto vlastnosti ako sú ,klamstvá ,samo tryznenie pod vplyvom pocitu bezmocnosti až s túžbou po smrti , agresivitu,neveru, a hlavne falošné a silné EGO !!! Závislí nemajú radi rozkázovania,veľmi ťažko sa podriaďujú iným a predovšetkým veľmi ťažko znášajú prehry osobné a to aj napriek tomu že sa naučili prehrávať nie len ich peniaze ale aj životy a osudy iných a v mnohých prípadoch aj im blízkych !!!Každý jeden závislý sa počas rozvijajúcej sa choroby stáva schyzofrenikom ,hercom,komediantom a prechádza procesom zmien ,ktoré z neho robia nepoznateľného a veľmi ťažko identifikovateľné individum ,ktorému nerozumie ani on sám a tobôž nie už jeho blízke a širšie okolie!!! Závislý stratil vlastnú identitu a jeho pôvodné JA nahradila sila závislosti ,dobre schovaná za chorobou ktorá si z neho spravila len otroka ,ktorý už nemá sil roztrhnúť reťaze do ktorých si ho sputala.........

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Kochova
  • Autor témy
Viac
pred 6 rokmi 10 mesiacmi #4034 od Kochova
Ahojte tí, ktorí ste tým prešli, tí, ktorí ste ste úspešní v abstinovaní, tí, ktorí sa trápili, alebo trápia s rodinným príslušníkom gamblerom. Chcela by som sa spýtať a podeliť sa so skúsenosťami s nasledovným:

1. zaujíma ma či majú gambler spoločné znaky v správaní sa. Ja môžem opísať toho, ktorého poznám ja. Máte aj Vy skúsenosť s tým, že tí ľudia majú veľmi vysoké sebavedomie, všetko vedia urobiť najlepšie, majú casté konflikty v práci? Majú veľké reči, chvália sa. Tiež som si všimla, že majú veľmi zlý odhad čo sa týka času, prípravy, naplánovania napríklad nejakých prác. Sú leniví, nemajú radi návštevy, deti, na všetko majú výhovorky, nemajú záujem o bežný život, napr. ísť na výlet, dovolenku.

2. tiež na zaujíma progres choroby u človeka, ktorý sa odmieta liečiť, treda nevidí, že by mal nejaký problém. Prehral v priebehu 6 rokov päťdesiattísíc eur a jeho príjem prestáva postačovať na krytie úverov v bankách, resp. banky mu už nepožičajú. Prestane s gamblovaním, alebo pôjde do nebankoviek?

3. aký je priebeh choroby, veríte, že človek, ktorý toľko prehral a hrá 6 rokov prestane hrať aj bez liečenia?

4. ako rozmýšľajú? Vidia len svoju túžbu po hazardnej hre? Maú trvalo zmenený mozog?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.066 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top