Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

Ako zakrocit - co este urobit ?!

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 13 rokmi 3 mesiacmi #997 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Odp.:Ako zakrocit - co este urobit ?!
Zuzana,
tak,ako syn nic nerobil proti tomu,aby neochorel,tak taraz ty nic nemozes spravit,aby bol zrazu zdravim!
Vyliecit sa moze jedine on sam,a nikto iny za neho! A to ze nechce byt zdravim je poznanie ,ktore by malo predovsetkym pohnut nim! Ja ta chapem ,ako matku a viem,ze to nie je pre teba absolutne jednoduche a lahke,ale pravda o jeho chorobe je proste taka,ze pokial nepociti samotne dno beznadeje a bezmocnosti,tak nebude ochotny nieco so sebou robit! Jeho handicapom je predovsetkym mladost,neskusenost a velku ulohu zohravaaj jeho okolie,to je priatelia a nastrahy v podobe herni,stv.kancelarii,ale mozna aj casin!
Jedina cesta jeho pomoci je nechat ho padnut doslova na ,,papulu"Prepac za vyraz! No predpokladom na to je potrebne z tvojej strany odstranit strach,ze sa nestane este horsie,a on bude ,,nenavratne" strateny,a mozna este v silnejsej zavislosti!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • jomi
Viac
pred 13 rokmi 3 mesiacmi #996 od jomi
Odpoveď od jomi na tému Odp.:Ako zakrocit - co este urobit ?!
Ahojte, mám podobný problém ako vy, až na to, že my už nie sme priatelia, ale manželia s dvomi deťmi. To, že hrával, som sa dozvedela asi pred rokom a pol, Keď sa mi priznal, že spravil vo firme veľkú sekeru. Sám povedal, že to už nezvláda a že sa chce liečiť. Začal navštevovať psychiatričku a všetko vyzeralo byť fajn. Asi tri mesiace, mal len pridelené množstvo peňazí, na kávu a cigarety a všetko ostatné sme chodili nakupovať spolu. Lenže po troch mesiacoch sa veci začali meniť, ale ja som stále nechcela vidieť pravdu a snažila som sa prijať jeho klamstvá... Keď to znova prepuklo, sám vyrukoval s tým, že sa chce liečiť v BB, len sa bojí, ako to sama s dvomi malými deťmi zvládnem... Vyšlo najavo, že si pobral v banke úvery, a výpisy si dal zasielať k mame, aby som ja o ničom nevedela a mne povedal, že v banke nastali nejaké zmeny... bla bla bla...Aj v práci si narobil dlžoby, bol po krk v sračkách...Samozrejme, že aj ja som sa bála,ako to sama zvládnem, ale sedem týždňov je nič oproti celému zničenému životu, tak som ho samozrejme podporila a povedala, že nech sa o nás nebojí. Teraz, keď je už späť, častokrát mi to ani nepríde, že takmer dva mesiace nebol doma.B) Momentálne fungujeme tak, že cigarety má vydelené na deň, kávičku pije doma, keď potrebuje na niečo peniaze, tak mu dám, ale musí ma presne na cent vyúčtovať... Je to ťažké, ale po ostatných skúsenostiach nemáme na výber... Neviem, ako dlho mu to vydrží, v každom prípade je oboznámený s tým, že ak sa to zopakuje, tak od neho aj s deťmi odchádzam, a šancu už nedostane ani vo firme. Musí bojovať. Teraz plánujeme pravidelne navštevovať kluby a dúfam, že každý rok bude chodiť na týždenné preliečenie - ako sa to abstinujúcim gamblerom odporúča, aby dokázali bojovať so svojím problémom. Viem, že nemáme vyhraté, ale dúfam, že sme na dobrej ceste.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • evelin
pred 13 rokmi 3 mesiacmi #995 od evelin
Odpoveď od evelin na tému Odp.:Ako zakrocit - co este urobit ?!
Zuzka, este Ti chcem povedat, nie som si sita, ci mu psychiter pomoze..priatel mal tiez jedneho a chodil hravat tak ci tak...jednoducho musi chciet on sam nieco s tym urobit a mat pevnu volu, inak to nepojde ! skuste zacat znova, tak ako my dvaja...rozpravajte sa a skusajte ako Vam problem pojde najlepsie vyriesit...drzim palce !

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • evelin
pred 13 rokmi 3 mesiacmi #994 od evelin
Odpoveď od evelin na tému Odp.:Ako zakrocit - co este urobit ?!
Ahoj Zuzka. Nebola som na tejto stranke uz velmi dlho...asi naposledy ked som pisala ten list. Musim povedat, ze odvtedy preslo vela casu a stale sme spolu i ked sme sa rozchadzali niekolko krat,teda ja s nim, no vzdy to bolo vela placu, atd bal sa co s nim bude,,,ved to urcite poznas...je tazke takto opustit niekoho, koho naozaj lubite a chcete mu pomoct. preso vela casu a on pochopil, co treba, aby to tak nebolo..vela veci sa zmenilo...vzala som k tomu iny prisup a on pochopil, co sa moze stat...musim povedat, ze s tym bojujeme spolu a vidim to na dobrej ceste, i ked viem, ze vylieceny nebude nikdy. Byvame na dedine, kde automatov skoro vobec niet. ak aj ano, vedel by,ze si urobi hanbu - sebe i mne i nasej rodine, pretoze vela ludi vie o jeho probleme uz spred 5 rokov, takze verim, ze sa ich nedotkne. Zobrala som si nastarost jeho peniaze - platobnu kartu mam u seba, mam pristup na jeho ucet, viem vsetko, co sa deje s jeho peniazmi, bezomna nevytiahne ani cent, na com sme sa dohodli. vsetko kupujeme spolocne, rozhodujeme spolocne, kam peniaze dat...zo zaciatku to bolo velmi tazke, pretoze to boli samozrejme jeho peniaze a pochopenie, ze s nimi manipuluje niekto iny dokaze rozcertit...no nakoniec pochopil, ze je to jedine vychodisko a vsetko ide tak ako ma. Jednoducho nesmie mat vela penazi pri sebe, ma nadielku len vtedy, ak potrebuje...viac ako 10 EUR v penazenke nema :O)) je to trosku ponizujuce takto niekomu nadelovat peniazky, ale pochopil, ze to inak nejde a ze to takto bude najlepsie. Som rada, ze sme to takto vyriesili, automatov sa uz nechytil velmi dlho...pozicky sme vyriesili z viacerych na jednu, takze nam zostane vac peniazkov-ale s tym ucelom, ze pozicku splati skor ako ma splatnost..ja verim, ze to takto pojde dalej a ze budeme moct pomyslat na spolocnu buducnost..chceme postavit domcek, mat deti, atd...velmi dakujem jeho kamaratke, ktora nam pomohla s vyriesenim tych uverov...ze vzala na seba to riziko, ze si vzala uver na vsetky jeho uvery, aby si on potom mohol vziat ten jeden, vyplatit ju a splacat svoj vlastny...inak by to neslo...bez jej pomoci by sa nam to nepodarilo...takze jej patri taktiez velke dakujem ! ja verim, ze to bude uz len dobre a ze sa nic nepokazi ! drzim Ti place Zuzka, skuste sa taktiez porozpravat, ono to chce vela casu i hadok samozrejme :O)) ale musi pochopit, ze to inak nejde ! Vela stastia.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • zuzana
Viac
pred 13 rokmi 3 mesiacmi #992 od zuzana
Odpoveď od zuzana na tému Odp.:Ako zakrocit - co este urobit ?!
ahoj, ako keby som čítala svoj list, asi ti nepomôžem, mám ten istý problém, teraz ho chcem ešte nahovoriť na pszchiatra, možno mu nejaké lieky pomôžu prekonať ten nepokoj, len sa bojím,aby sa nedostal z jednej závislosti do druhej. Zuzana

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • evelin
  • Autor témy
Viac
pred 14 rokmi 10 mesiacmi #213 od evelin
Ako zakrocit - co este urobit ?! bolo vytvorené evelin
Ahojte. Pisem vypoved pre seba samu i pre ostatnych. Aspon touto cestou mozem vyjadrit a takpovediac "vyspovedat" sa a byt pochopena ludmi, ktori si prezili alebo prezivaju nieco podobne. Z mojich predchadzajucich prispevkov mozete poznat moj pribeh - mna a mojho priatela. Je to chut hraca hrat alebo tuzba vyhrat prehrane spat ? Uz som si nie ista. Tvrdi, ze chce nahrat prehrate spat a vratit dlzoby. Viem, ze to je jeho najvacsia nevyhoda, ze nedokaze ustat ten tlak, ked od neho pytaju peniaze spat alebo ked vie, ze mu nebude stacit vyplata, aby vsetko poplatil a aby sa zbavil dlhov u kamaratov. Takto prehra i peniaze z prace a samozrejme o dlzobu viac. A takto stale dokola, potom zasa zhananie penazi....ako kolotoc.... Priznam sa, som na konci so silami a neviem ako dalej...ako mu viac pomoct...peniaze, ktore som mu uz dala, nechcem spat. viem, ze by mi ich nemal z coho vratit, no robila som to z lasky a pre neho, pre nas dvoch, nech sme zahojeni a mozme ist dalej....chvilu bolo vsetko ok, potom zase klamstva, pozicane vratit spat, zatajovanie...uz to vsetci poznate asi velmi dobre...tvrdi, ze ak by mal zaplatene vsetky dlzoby a len jednu splatku z tych vsetkych /zobratie 1 uveru na splatenie vsetkych/ bolo by vsetko v poriadku, lebo by vedel, ze si splaca to, co prehral...pred rokom bolo vsetko inak..stacila vyplata aj na hranie aj na vselico ine..za rok sa to otocilo az tak, ze vyplata nestaci ani na zpalatnie vsetkeho...ako je to mozne ??? prestavam verit, ze vsetko sa moze dat do poriadku...o to horsie je , ak toho cloveka naozaj lubite a nechcete sa ho vzdat, pritom viete, ze to nema zmysel dalej takto pokracovat...odpustate, znasate klamstva..nema to zmysel, vy to viete, ale nedokazete sa ho vzdat napriek vsetkemu...dokazete jednoducho poradit ludom, ak to robi dalej, nechaj ho plavat..ale co vy sami ? NEDOKAZETE TO - OPUSTIT HO!!! dokaze sa zamotat do svojich klamstiev, nepamata si, co komu povedal, jeden den jedno, druhy den je to inak a presviedca Vas o svojej pravde, pritom vy viete, ze je to hlupost, ze jednoducho opkaujete jeho vyslovene vety a slova...a co dalej ? rozmyslate, ze sa naozaj stal nejaky "preklep", "prepocutie"...ale viete, ze to tak nie je...a idete dalej ? no jasne, ved vsetko sa da zasa do poriadku a bude vsetko ok...kolotoc tych istych udalosti...hlupy clovek, ktory sa nedokaze vzdat lasky a cloveka, s ktorym si rozumie - nebyt hlupych automatov!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.073 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top