Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

Zamlčať pravdu je to isté ako klamať!

  • Jana
  • Autor témy
pred 14 rokmi 3 mesiacmi #568 od Jana
Prešiel rok a ja začínam veriť, že sme sa spoločne našli správnu cestu. Som naďalej "ostražitá" a financie sú pod mojou kontrolu. Myslím, že manžel pochopil, čo všetko pre nás ( s dcérou) znamená a že to nie je jednoduché pre nikoho z nás.
Neviem kontorlovať úplne všetko, pretože pracuje mimo trvalé bydlisko a doma trávi len víkendy a stredy večer. Uvedomujem si, že mu už nebudem vedieť plne dôverovať, čo ma trápi ale asi je to správne, aby som mu vedela pomôcť, keď to možno ani "nebude chcieť".
Vďaka úžasným ľuďom, ktorí sú súčasťou sveta gamblerov sa mi podarilo naučiť sa prijať aj túto novú skúsenosť a vedieť ju zvládnuť. Verím, že tohtoročné vianoce budú pre našu rodinu pokojné a šťastné. ĎAKUJEM VÁM VŠETKÝM, KTORÍ STE MI POMOHLI , ČI UŽ PRIAMO ALEBO NEPRIAMO A ŽELÁM VÁM NIČÍM A NIKÝM NERUŠENÉ SVIATKY PLNÉ POHODY A USMIATYCH TVÁRI, NAJMA NAŠICH NAJMENŠÍCH!!!

ĎAKUJEM!:)
Jana

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 14 rokmi 8 mesiacmi #297 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Odp.:Zamlčať pravdu je to isté ako klamať!
Vazena,na psychiatrii mal byt yz davno vas muz a nie vy,aktam neskonci,tak prehra aj vas a na tej psychiatrii skoncite vy!!!Nerozmyslajte srdcom,ale rozumom...
Lubit,znamena zit zivotom toho,koho lubime
Akym zivotom zije vas pan muz???

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • mirka
  • Autor témy
pred 15 rokmi 3 týždnami #182 od mirka
je to naozaj tak. Ak sa gambler nepoôjde liečiť, nikdy sa z toho sám nedostane i keď on sám veľmi chce a myslí si, že má všetko pod kontolou. Môj manžel je gambler a snažila som sa spraviť nemožné aby prestal hrať. Odsťahovala som sa s detmi, podala o rozvod a na jeho prosby znova vrátila a rozvod stiahla. Snažili sme sa obaja naozaj veľmi, myslela som, že láska ho vylieči( on to tak tvrdil, že potrebuje podporu) a naivne som verila, že nehrá. Darilo sa mu klamať ma skoro rok. Keď som to zistila zrútil sa mi celý svet. Veľmi ho milujem a aj tú bolesť a sklamanie by som prežila, ale dá sa mu znova veriť a stratiť ďalší rok zo života, čakať kedy to znova prepukne. Pred týždňom som podala o rozvod a viem, že tento krát to už nestiahnem. I keď znova sľubuje, po tejto skúsenosti viem, že bez liečenia to nepôjde. Dávaj si naozaj veľký pozor či ťa neklame a z celého srdca ti prajem aby ste to dokázali

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Zuzana
  • Autor témy
pred 15 rokmi 2 mesiacmi #96 od Zuzana
Ahoj Adka,

bohuzial s Tebou musim plne suhlasit.Ostrazitosti nikdy nie je dost, no najhorsie je, ze uz ked je clovek v stadiu, ze vobec neveri, je to to najhorsie.Ked sa partner aj snazi a tvrdi, ze vsetko je OK, a ono to tak mozno aj naozaj je, ty jednoducho uz neveris.je tazke uverit niecomu pozitivnemu, ak hra niekolko rokov a stale sa to opakuje, i ked mozno po dlhej dobe. Clovek si musi uvedomit, ci toho dotycneho naozaj MILUJE a ci to zato naozaj stoji a ci je ochotny s tym zit. Treba zhodnotit pre a proti. Ak s tym raz zacal, ty budes stale uvazovat nad tym, co robi, ak nie je s Tebou... A TO BUDE NAVZDY _ DO KONCA TVOJHO ZIVOTA ! Takze je potrebne naozaj zvazit, ci sa chces touto otazkou zaoberat cely Tvoj zivot ! Laska dokaze urobit s clovekom divy, to je pravda. Gambler musi naozaj milovat a sam musi chciet, inak to nejde.....je velmi malo pripadov ludi, ktorym sa to podarilo. No ak, tak vsetkym drzim palce a verim, ze to tak bude do konca ich zivota !

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • adka
pred 15 rokmi 2 mesiacmi #94 od adka
Ahoj Janka,

daj si pozor na jednu vec. Ak máš veci pod kontrolou, môže to byť klamlivé. Pod kontrolou máš totiž len veci o ktorých vieš, pod kontrolou máš možno svoje pocity...ale určite nie manžela - gamblera. Nechcem Ťa tým odradiť, ale z vlastnej skúsenosti: Ostražitosti u gemblerov nikdy nie je dosť. Zvlášť ak ste ešte len na začiatku celého procesu a nebol ani na liečení. Gamblerí sú veľkí klamári, a jednou z najťažších vecí je pre nich zmieriť sa s prehrou. Červíček im časom nahlodáva rozum a musia sa naučiť si ho nevšímať... Takže dôveruj, ale preveruj. Držím Vám obom palce.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Eva
  • Autor témy
pred 15 rokmi 2 mesiacmi #71 od Eva
Jana, teším sa s tebou, že sa držíte, my sme ešte len na začiatku, ale snažíme sa synovi udržiavať rodinné zázemie, i ked si niekedy myslíme, že mu tým škodíme, že nás má stále ako barličku a preto riskuje. Prosím o kontakt na Banskú Bystricu. Sme síce zo západného Slovenska, ale v tomto prípade vzdialenosť nehrá úlohu.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Jana
  • Autor témy
pred 15 rokmi 2 mesiacmi #65 od Jana
Ja sa rovnako cítim oveľa lepšie, pretože som toho názoru, že keď na problémy sú viacerí, ľahšie sa zvládajú. Situácia je momentálne dobrá, veci mám ( dúfam) pod kontrolou a s manželom hovorím o veciach viac než otvorene. Zatiaľ to funguje a verím, že sa nám to podarí spoločne úspešne uzavrieť. Keby som mu neverila určite by to nešlo.
Je veľmi dôležité, aby rodina pomohla, inak to nejde. Verím, že sa Vám to podarí, držme si navzájom palce!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Slavo smižany
Viac
pred 15 rokmi 2 mesiacmi #62 od Slavo smižany
Odpoveď od Slavo smižany na tému Odp.:Zamlčať pravdu je to isté ako klamať!
No okrem toho, že syn začal menej klamať, ja by som ho viac kontroloval cez telefon a pod!
Ja som to povedal bratom a rodičom aby ma kedykoľvek skontrolovaly a nevidim v tom problem.
Som si toho vedomi, že musim byť pod kontrolou hoc mam 34 rokou.
Držim vam palce, všetkým.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • mama
  • Autor témy
pred 15 rokmi 2 mesiacmi #61 od mama
začínam sa tiež týmto zaoberať v súvislosti so synom. Vaše spovede mi dodávajú veľa sily.
Tiež sa rozprávame otvorene a zdá sa ,že váha klamstiev sa zmenšuje.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • hrusho
Viac
pred 15 rokmi 3 mesiacmi #41 od hrusho
Držím palce tebe aj manželovi kiež by mal každý gambler niekoho tak silného ako si ty,aj keď ako tvrdíš ešte sa možno dočkáš nejakého prekvapenia....Ale verím že tvojho manžela už netlačí váha klamstiev a uľavilo sa mu,tým priznaním.Neviem síce v akom bol štádiu a koľko peňazí prehral,ale buď v strehu,zlého nikdy nie je dosť.Želám veľa šťastia...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • jaro
Viac
pred 15 rokmi 3 mesiacmi #40 od jaro
Myslim ze si to perfektne zacala riesit. Držim Vám palce. Manžel ale musi naozaj chcet!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • JANA
  • Autor témy
pred 15 rokmi 3 mesiacmi #39 od JANA
Manžel podnikal a jeho výdaje boli vyššie ako jeho príjmy. Spočiatku som ho ospravedlňovala, že je ťažká doba a nie je ľahké podnikať. Keď to trvalo dva roky, dohodli sme sa , že sa zamestná. Získal výborné miesto, ktoré ho napĺňalo a tak sa všetko dostalo do tzv. normálu. Nezarábal veľa ale mal stabilný príjem. Podarilo sa mi vďaka aj mojim príjmom ušetriť peniaze a začali sme uvažovať o novom bývaní v rod. dome. Presťahovali sme sa do domu ale s hypotekárnym zaťažením. V tomto čase som začala sledovať všetky finančné toky, aby sme sa nedostali do problémov. Tak som zistila, že manžel míňa skutočne veľké peniaze. Požiadal som ho o vysvetlenie, čo sa deje. Jeho odpoveď bola zrozumiteľná a tak som tomu nevenovala ďalšiu pozornosť. Raz som otvorila obálku s jeho výpisom z účtu a nestačila som sa diviť. Zrazu som začala pátranie a každým dňom a novou informáciou som sa presviedčala, že jeho niekdajšia odpoveď na moju otázku, kde sú peniaze?! nebola pravdivá. Vypytovala som sa ďalej a tak sa moje presvedčenie o tom, že patrí medzi "sponzorov" stávkových kancelárií a automatov len potvrdzovala. Zistila som s hrôzou, že to trvá už niekoľko rokov a teda, že mám "úžasného" muža ( perfektne klame) alebo ja som natoľko naivná, že mi to trvalo tak dlho, kým som pochopila pravdu. Tento fakt ma natoľko odzbrojil, že som bola nútená vyhľadať pomoc lekára - psychiatra, pretože som sa obávala, že nedokážem toto tajomstvo ďalej uniesť a skrývať pravdu najmä pred dcérou, ktorá otca miluje.
Získala som kontakt na jedného fantastického človeka, ktorý mi poradil a priviedol ma na stretnutie hráčov do klubu.
Tu som "utrpela šok". Stretla som sa s takou otvorenosťou a úprimnosťou, na ktorú som doteraz nebola zvyknutá. Keď som vyrozprávala svoj príbeh ( musím priznať, že s veľkými ťažkosťami), zrazu sa mi dostalo oveľa viac pochopenia ako som si len vedela prestaviť. Po skončení klubu som mala oveľa jasnejšie a vedela som, že je to zvládnuteľné. Jediné čo musím dokázať, je porozprávať sa s manželom ale otvorene a pravdivo, bez zahmlievania a vyhýbania sa pravde!
Cez Vianoce majú ľudia k sebe bližšie ako inokedy a preto to bolo možno jednoduchšie. Vyložila som fakty a dostala som priamu odpoveď, že skutočne je to pravda a môj manžel chodí hrať.
Dohodli sme sa na pravidlách ako ďalej.
Uplynulo veľmi málo času, aby som to mohla zhodnotiť a posúdiť, ale viem, že bez pomoci úžasných ľudí z Banskej Bystrice by som asi nedokázala ani to, čo sa mi dodnes podarilo.
Mám manžela rada a neviem si predstaviť život bez neho, ale tiež si neviem predstaviť žiť rovnako ako dodnes, bez radikálnej zmeny a v strese, čo sa môže stať?!, či náš dom bude aj naďalej náš?!, či nepríde jedného dňa exekútor a ...?!
Ešte raz ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli. :)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.108 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top